Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nee, je oude iPhone wordt niet langzamer als er een nieuwe is

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2017, 15:29 CategorieiPhone
De iPhone X

Elke keer als er een nieuwe iPhone wordt gepresenteerd, meestal in september, melden gebruikers van een ‘oude’ iPhone dat hun apparaat ineens heel langzaam wordt. Klopt dat? Nou, nee. Dat is nu officieel onderzocht.

Knop om

Er wordt al jarenlang vermoed dat Apple een knop omzet als er een nieuwe iPhone op de markt wordt gebracht. Een knop in de vorm van een nieuwe iOS-versie. Daardoor zouden alle voorgaande versies van de Apple-telefoon op slag langzamer worden, zodat de eigenaren vanzelf overgaan tot een upgrade naar het nieuwe model. Kortom: kassa voor Apple.

Samenzweringstheorie

Die claim wilde Futuremark nu eens diepgaand onderzoeken. Aan de hand van data van duizenden iPhonegebruikers over een aantal jaren, blijkt zonneklaar dat deze samenzweringstheorie alleen in de hoofden van de bezitters van een iPhone bestaat, Futuremark heeft data volop, want het is het bedrijf achter de 3DMark-software en nog meer benchmarks. Daar komen genoeg iPhones voorbij om de claim te staven dat er niets aan de hand is.

3D-beelden

Met 3DMark worden apparaten getest door er veeleisende 3D-beelden op te vertonen en de prestaties van de cpu en de gpu daarbij te controleren en vast te leggen in een score. Op die manier kunnen diverse telefoons en tablets met elkaar worden vergeleken.

Updates

In het geval van de iPhone kunnen eigenaren van dit apparaat precies nagaan hoe updates of geïnstalleerde apps de prestaties van hun toestel beïnvloeden. Futuremark heeft dit nu eens zelf gedaan, om aan te geven hoe een ‘oude’ iPhone presteert als er een nieuwe op de markt is. De resultaten spreken voor zich.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.