Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix lanceert Stranger Things: The Game

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2017, 14:16 CategorieGaming

Vanaf 27 oktober is het complete tweede seizoen van de populaire Netflix-serie Stranger Things in zijn geheel te zien. Niet alleen zijn er de afgelopen tijd trailers, posters en foto’s vrijgegeven rond dat nieuwe seizoen, de streamingdienst komt nu ook met een spelletje. Onder de naam Stranger Things: The Game is een retro videospelletje uitgebracht.

Stranger Things: The Game

Het spelletje is vanaf nu te downloaden in de App Store en Google Play. De game is gratis om te spelen en er zijn geen in-app aankopen te doen. Dat is redelijk uniek: de meeste van dit soort spelletjes die gepaard gaan met de release van een film of serie, hebben in elk geval die aankopen, zodat de studio er toch wat geld mee verdient.

Stranger Things: The Game is ontwikkeld door BonusXP en doet denken aan klassieke videogames van vroeger. Zo laat het geheel zich ook spellen: het ziet eruit als bijvoorbeeld de oude Zelda-games en heeft ook een soortgelijke opzet. De bedoeling is dat de speler in het stadje Hawkins op zoek gaat naar bepaalde items en kunnen er puzzels opgelost worden.

Personages uit de serie

Daarvoor moeten spelers gebruik maken van verschillende personages uit de televisieserie. Iedereen heeft zijn eigen krachten: zo kan Lucas van een afstandje vijanden uitschakelen, heeft Nancy een hele verzameling knuppels om mee te werken en beschikt Hopper over speciaal pak dat hem beschermen tegen de gevaren in het Upside Down.

Verder zijn er twee spelmodi: Normal en Classic. De eerste is volgens de makers ontwikkeld voor mensen die na 1984 geboren zijn. De game van Netflix is gratis te downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.