Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo kondigt mobiele versie Animal Crossing aan

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2017, 10:42 CategorieGaming

Nintendo heeft vandaag bekend gemaakt dat het Animal Crossing: Pocket Camp lanceert voor smartphones. De game voor iOS en Android moet eind november uitgebracht worden en toont grote gelijkenissen met andere games in de Animal Crossing reeks.

Animal Crossing: Pocket Camp

Gewoonlijk zie je een personage rondlopen op een bepaalde locatie, heb je interactie net andere dieren die er wonen en bouw je aan je huis. In deze mobiele versie is er een thema: Nintendo bouwt het spelletje rond een camping, waardoor de locaties ook wat kleinschaliger moeten blijven dan de steden in de consolegames. De speler heeft zelf een caravan die helemaal zelf in te richten en te personaliseren is.

De focus van Animal Crossing: Pocket Camp ligt verder op het bouwen van meubels met behulp van materialen die je op verschillende plekken kunt vinden. Je kan verder met andere spelers uit je vriendenlijst interactie hebben en items ruilen. De game is, zoals we gewend zijn van dit soort content, gebouwd op basis van timers en microtransacties.

Eerdere aankondiging

De mobiele versie van de consolegame zou oorspronkelijk in maart 2017 verschijnen, maar werd uitgesteld. Waarom precies is niet zeker, maar de game lijkt er nu in elk geval daadwerkelijk te komen. De Japanse spellenmaker doet het in elk geval prima op de mobiele markt, Zo stelt het zelf dat Super Mario Run een groot succes is op Android en iOS en schijnt het te werken aan allerhande mobiele versies van games. Zo zou ook The Legend of Zelda naar smartphones komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.