Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia wil eigen smartphones ook gaan voorzien van Android na Oreo

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2017, 9:00 CategorieAndroid

Fabrikant Nokia heeft laten weten dat het bedrijf haar smartphones voor langere periode gaat ondersteunen, ook na Android 8.0 Oreo. Wat Android P ook moet gaan worden, de fabrikant heeft laten weten dat haar smartphones die update ook gaan krijgen.

Nokia-toestellen krijgen ook nog Android P

Eerder heeft fabrikant Nokia al laten weten dat al haar huidige toestellen de update naar Android 8.0 Oreo zullen ontvangen en dat was natuurlijk al goed nieuws. Oreo is sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker, maar op dit moment staat dat systeem nog maar op weinig smartphones en tablets. Het bedrijf heeft nu echter laten weten dat de ondersteuning daar niet zal ophouden, aangezien haar toestellen ook de update naar Android P mogen verwachten. Android Oreo werd eerst Android O genoemd, dus P wordt de opvolger van O.

Omdat Google op moment van schrijven nog steeds bezig is met de uitrol van Android 8.0 Oreo, en andere fabrikanten nu druk bezig zijn met het gereedmaken van de software voor hun eigen smartphones en tablets, is er natuurlijk nog helemaal niets bekend over wat Android P ons gaat bieden straks. Het duurt ook nog wel minstens een jaar voordat die versie van het besturingssysteem zal worden gelanceerd, dus er zijn ook nog geen geruchten beschikbaar. Desondanks is het toch fijn om te weten als je nu of straks voor een Nokia kiest.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.