Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NVidia Shield-tablets krijgen geen update naar Android 8.0 Oreo

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2017, 12:01 CategorieAndroid

De Nvidia Shield-tablets krijgen geen update naar Android 8.0 Oreo. Dat heeft het bedrijf via twitter bekendgemaakt.

Tegenvaller

Dat is een tegenvaller voor eigenaren van de tablets, die algemeen worden gezien als de beste Androidtablets die er zijn. Maar dat het een keer op zou houden met de Android-updates voor de Shield Tablet en de Shield Tablet K1 uit respectievelijk 2014 en 2015 viel te verwachten. Volgens dezelfde Nvidia-medewerker op twitter krijgt de Shield Tablet K1 nog wel Android N, en zal dat niet al te lang meer duren.

Android Nougat

In februari dit jaar is nog Android Nougat verspreid voor de Shield Tablet. Daarna werd het op update-gebied stil, behalve toen in mei dit jaar door Nvidia een programma werd gestart voor eigenaren van de Shield Tablet. Zij konden zich opgeven voor het testen van software-updates. Het zogeheten Shield Preview Program.

Shield TV

Er is nog een Shield-apparaat van Nvidia, de Shield TV. Of deze mediaspeler de update naar Android Oreo krijgt, valt nog te bezien. Enkele maanden geleden liet een hoge medewerker van het bedrijf zich ontvallen dat Android Oreo allerlei mooie nieuwe functies met zich mee zou brengen voor de Shield TV. Maar daarna is er niets meer van vernomen.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. G.J,van Rijn
    28 oktober, 2017 om 14:32

    Hoe kan ik mijn Samsung Galaxy tab 2 naar de fabriek terug zetten graag hoor ik hier nog van.
    Bij voor baat dank.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.