Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus stopt met dataverzameling na privacy-klachten

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2017, 10:56 CategorieAndroid

Afgelopen woensdag kwam het nieuws naar buiten dat OnePlus het niet zo nauw neemt met de privacy van de gebruikers. Data als IMEI-nummers, MAC-adressen, namen van mobiele netwerken en serienummers worden verzameld zonder deze te anonimiseren.

In een bericht op de officiële forums heeft OnePlus een nieuw statement uitgegeven omtrent deze privacy-inbreuk:

‘We nemen de privacy van onze gebruikers zeer serieus en willen benadrukken dat we de data nooit gedeeld hebben met externe partijen. We verzamelen data over de gebruiker en het toestel in twee verschillende stromen. De data wordt verzameld met de intentie om onze producten en service te blijven verbeteren.’

Gebruiker kan zelf aangeven mee te doen met de dataverzameling

Na alle kritiek van de gebruikers gaat het bedrijf toch overstag. Eind oktober zullen alle OnePlus telefoons die draaien op OxygenOS een venster tonen tijdens de installatie. Hierbij kan de gebruiker zelf aangeven of ze deel willen nemen aan het “OnePlus User Experience Program”. Hierbij krijgt de gebruiker de duidelijke melding dat er data wordt verzameld. De gebruiker kan vervolgens kiezen om hier aan mee te doen of niet. Daarnaast belooft OnePlus om geen data als telefoonnummers, Mac-adressen en WiFi-informatie meer te verzamelen.

Je kunt de gebruikersdataverzameling op OxygenOS ook handmatig uitzetten. Dit kan bij ‘Settings’>Advanced’>’Join user experience program’.

  • Delen:

Reacties

  1. Amber
    27 december, 2019 om 12:38

    Bij de nieuwste update worden ongevraagd nieuwe apps geïnstalleerd die weer gegevens verzamelen. Je kunt deze apps niet verwijderen. Het gaat om digitaal welzijn en perfdump o.a.. Schandalig dat men weer de privacy schendt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.