Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go-ontwikkelaar niet blij met Draconius Go

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2017, 16:27 CategorieGaming

Ontwikkelaar Niantic scoorde vorige zomer een megahit met Pokémon Go. De augmentedrealitygame bracht mensen massaal samen. Steden liepen vol met groepen mensen die op zoek waren naar de virtuele beestjes. De hype werd al snel minder, maar nog altijd behoort Pokémon Go tot één van de meest gespeelde spellen op de smartphone.

Het spel heeft echter ook te maken met flinke kritiek van de spelers. Beloofde functies als ruilen of speler-tegen-spelergevechten zijn nog altijd niet uitgebracht. Het spel is nog altijd niet erg stabiel en ook nieuwe generaties Pokémon laten lang op zich wachten. Niantic krijgt ook kritiek te verduren omdat het nauwelijks communiceert met de fans en dat het spel enkel in steden goed te spelen is.

Draconius Go een directe kloon?

Dat kunnen wij beter! Zo dacht de kleine Oekraïense ontwikkelaar Elyland. Sinds twee weken is het spel Draconius Go verschenen in Google Play en de App Store. Op het eerste gezicht lijkt het spel een volledige kloon van Pokémon Go. Er zijn pilaren waar je voorwerpen als ballen en potions kunt krijgen en er zijn gyms (arena’s ) waar je in kunt vechten met andere spelers.

Je loopt rond in de echte wereld om ‘creatures’ te vangen in plaats van Pokémon. De beestjes zijn krachtiger te maken en te evolueren en zelfs ‘stardust’ en ‘candy’ is aanwezig in Draconius Go, hetzij onder een andere naam. Het vechtsysteem is ook precies hetzelfde. Vanzelfsprekend is ontwikkelaar Niantic niet blij met Draconius Go en zijn ze zich op stappen aan het beramen om ontwikkelaar Elyland aan te klagen vanwege copyrightschending.

Copyrightschending

Op Facebook verscheen een bericht van Elyland over de kwestie met een sneer naar Niantic. Vol vertrouwen vertellen ze dat er geen code of andere bestanden zijn gebruikt van Niantic. Alles is in eigen beheer ontwikkeld. Voordat het spel werd uitgebracht hebben hun advocaten gekeken naar de kwestie en van een copyrightschending is geen enkele sprake.

Het is een eigen game die ontwikkeld is in hetzelfde augmentedrealitygenre en daar kan volgens de Oekraïners geen copyright op berusten. In hetzelfde bericht volgt een sneer naar Niantic dat Elyland wel luistert naar de fans en dat Draconius Go te bieden heeft wat Niantic al anderhalf jaar belooft.

Draconius Go doet wat Pokémon Go zou moeten doen

De kwestie rond de copyrightschending wordt ongetwijfeld vervolgd. Draconius Go lijkt in rap tempo erg populair te worden. Het spel is het afgelopen weekend 60.000 keer gedownload en wordt ook door de populaire Youtubers Trainer Tips en Lachlan besproken.

Alhoewel Draconius Go op het eerste gezicht een directe kloon van Pokémon Go lijkt, heeft het spel veel meer te bieden als je door de gelijkenissen heen kijkt. Speler-tegen-spelergevechten, quests en het opgraven van schatten zijn slechts enkele van de nieuwe functies dat het spel te bieden heeft. Hiermee bedient ontwikkelaar Elyland de groep Pokémon Go spelers die al anderhalf jaar wachten op de beloofde functies van Niantic. Daarnaast draait Draconius Go vele malen soepeler en is er niet alleen in steden, maar ook in dorpen volop activiteiten te ondernemen.

Concurrentie is goed in het augmentedrealitygenre

Hoe de copyrightschending af zal lopen is nog onduidelijk. Toch is het goed om te zien dat Niantic concurrentie heeft gekregen in de wereld van augmentedrealitygames. Een klein team uit Oekraïne weet met slechts enkele ontwikkelaars direct alle functies te brengen waar we met Pokémon Go al anderhalf jaar op wachten. Hopelijk gaat er bij Niantic een lichtje branden om ook een stap extra te zetten in de ontwikkeling van Pokémon Go en om beter te communiceren met de fans.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.