Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm presenteert Snapdragon 845 al in eerste week december

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2017, 23:54 CategorieHardware

Een gelekte dia van een presentatie van chipfabrikant Qualcomm onthult dat de nieuwe Snapdragon 845-processor in de eerste week van december wordt onthuld.

Het wordt de opvolger van de Qualcomm Snapdragong 835-processor, die nu alle superphones op Android aandrijft. De Snapdragon 845 zal dan ook het komende jaar de chip zijn die in de toekomstige topmodellen van telefoon- en tabletfabrikanten wordt gebruikt, tenminste als ze Android als besturingssysteem hebben.

Hawaii

De Snapdragon zal tijdens de zogeheten Snapdragon Technology Summit in december worden onthuld op Hawaii. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen 4 en 8 december. Op het Chinese sociale netwerk Weibo is een dia uitgelekt die deze informatie laat zien.

De presentatie in december betekent dat de Snapdragon 845 eerder is dan gebruikelijk. De Snapdragon 835 verscheen tijdens de CES-beurs in januari dit jaar, en Qualcomm streeft zijn mobiele processors ongeveer jaarlijks te vervangen.

Samsung

Het gerucht doet de ronde dat Samsung de hele eerste productiegolf van de Snapdragon 845 al heeft opgekocht voor de Samsung Galaxy S9. Of dat waar is, valt nog te bezien. Maar als het klopt, zullen telefoons en tablets van andere fabrikanten met deze processor pas later volgend jaar op de markt arriveren. Ver na de Galaxy S9, die begin volgend jaar wordt verwacht.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.