Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Reviewoverzicht iPhone X: dit is wat de internationale pers vindt

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2017, 15:19 CategorieiPhone

Het embargo op de recensies van de iPhone X is opgeheven en dat betekent dat de internationale media hun recensies hebben gepubliceerd. In dit artikel maken we een overzicht van de gepubliceerde artikelen.

Dit is hoe de iPhone X beoordeeld wordt

Het embargo op recensies van de iPhone X is opgeheven en dat betekent dat je nu op enkele internationale techwebsites recensies zult vinden van het nieuwe vlaggenschip van Apple. We hebben hieronder een aantal recensies en stukken uit die artikelen verzameld, zodat je wellicht een beter beeld krijgt van het toestel. De media zijn het over één ding eens: het apparaat beschikt over een ontzettend mooi design. Ook lijkt Face ID, cameratechnologie voor het herkennen van je gezicht, goed te werken. Toch is de smartphone niet voor iedereen…

The Verge

Zo schrijft The Verge dat Face ID prima werkt, maar soms niets herkent door het gebrek aan goed licht.

I took a walk outside our NYC office in bright sunlight, and Face ID definitely had issues recognizing my face consistently while I was moving until I went into shade or brought the phone much closer to my face than usual. I also went to the deli across the street, which has a wide variety of lights inside, including a bunch of overhead florescent strips, and Face ID also got significantly more inconsistent.

Maar er is ook een andere irritatie, aldus de schrijver van het stuk. Apps die niet zijn geoptimaliseerd voor het grotere scherm, hebben lelijke, zwarte randen (ongeveer vergelijkbaar met apps die niet zijn geoptimaliseerd voor de Samsung Galaxy Note 8).

Apps that haven’t been updated for the iPhone X run in what you might call “software bezel” mode: huge black borders at the top and bottom that basically mimic the iPhone 8. And a lot of apps aren’t updated yet: Google Maps and Calendar, Slack, the Delta app, Spotify, and more all run with software bezels. Games like CSR Racing and Sonic The Hedgehog looked particularly silly. It’s fine, but it’s ugly, especially since the home bar at the bottom of the screen glows white in this mode.

Wired

De website Wired heeft een video gemaakt waarin de iPhone X, inclusief recensent, losgaat op een trampoline.

TechCrunch

TechCrunch laat weten dat Face ID ontzettend goed werkt en ook gemakkelijk op te zetten is.

You choose to enable it and then rotate your nose around the points of a clock twice. That’s it. Second, it worked the vast majority of times I tried it, it never once unlocked using a picture of myself or another person’s face and the failure rate seemed to be about the same as Touch ID — aka almost never. As hoped, it’s definitely faster than the first generation of Touch ID, though perhaps slightly slower than the second gen.

Ondanks het feit dat het scherm van de iPhone X nog niet is ingebrand, durft de redacteur toch niet te claimen dat dit nooit zou gebeuren (net zoals bij de Google Pixel 2 het geval is). Daar is het toestel nog niet lang genoeg voor gebruikt.

I haven’t been using the phone long enough to determine whether it is “burn-in proof” or whatever you want to call it, but Apple insists that it has done a ton of work to mitigate the problem. And I do use Twitter, with a static menu bar, a whole heck of a lot and see no burn in so far. That’s the best info I can give you besides that the Pixel 2’s burn-in started showing up pretty quickly.

The Washington Post

Face ID werkt negen van de tien keer, schrijft The Washington Post. Maar niet wanneer je een nepbaard op doet.

In my initial tests, it worked nine times out of 10. You really have to hold it in front of your face like you’re taking a selfie. Too close, in particular, and it won’t work. It recognized me in the dark, and when I put on sunglasses — but not when, in the interest of science, I put on a fake beard (Apple says it adapts to handle beards when they come on more slowly).

CNET

CNET meldt dat het toch even wennen is, die iPhone X. Er zijn namelijk wat nieuwe bewegingen en knoppencombinaties. Datzelfde geldt voor het oproepen van het thuisscherm of het activeren van multitasking of het aanspreken van Siri.

A number of new gestures take the place of the old home button. I kept reaching for the phantom button over the first few hours, feeling like I’d lost a thumb. […]

Meanwhile, there’s a new, large side button that brings up Siri and Apple Pay. I instinctively pressed and held it to shut down my phone, then I realized that is not what that button does. (To turn off the phone, you now hold that same side button *and* the lower volume button at the same time, which feels far from intuitive.)

Those gestures added up to some difficult maneuvers as I walked Manhattan streets in the Flatiron between my office and a local barber shop. At the end of the first day, I admit: sometimes I missed the simple home button.

Al deze bevindingen zijn gebaseerd op een dag ervaringen opdoen met het toestel. Wellicht dat de eerste indrukken dus nog mettertijd zullen veranderen. Zo weten we nog maar weinig over de prestaties, de camera en de andere functies.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.