Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung en Google brengen ARCore naar Galaxy-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2017, 9:49 CategorieAndroid

Samsung heeft laten weten dat het bedrijf met Google samenwerkt om ARCore naar de Samsung Galaxy-apparaten te brengen. Dit is een platform voor augmented reality, waar geen speciale camera’s voor nodig zijn.

Samsung en Google brengen ARCore naar Galaxy-apparaten

Samsung en Google hebben bekendgemaakt dat ARCore naar Galaxy-apparaten zal komen. Beide bedrijven slaan de handen ineen op de inmiddels drukke markt voor augmented reality en nemen het dus samen op tegen Apple, met haar ARKit voor iPhone en iPad. Het platform stelt ontwikkelaars in staat augmentedrealityapps te maken, terwijl daar geen speciale hardware voor nodig is. Telefoons als de Asus Zenfone AR en Lenovo Phab 2 Pro hebben daar wel speciale camera’s voor aan boord, maar die zijn straks dus niet meer verplicht.

Ontwikkelaars die werken met ARCore kunnen nu dus ook al rekening houden met de Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8. Voorheen kon er al gewerkt worden aan ondersteuning voor de Galaxy S8; deze aankondiging is dan nog even formeel voor het vastleggen van de officiële samenwerking. Dit heeft Samsung bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Samsung Developers Conference, waar het bedrijf ook officieel Samsung SmartThings Cloud (een nieuw Internet of Things-platform) en Bixby 2.0 (stemassistent) heeft onthuld.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.