Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab A (2017) komt langzaam deze kant op

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2017, 23:50 CategorieAndroid

Samsung Amerika heeft deze week aangekondigd in dat land de Samsung Galaxy Tab A (2017) te gaan verkopen. De 8-inch tablet komt daarmee voor het eerst naar het westen.

De Androidtablet werd begin september aangekondigd voor Vietnam. Een Nederlandse release werd toen niet aangekondigd, en daar is nu ook nog steeds geen sprake van. Het ligt wel voor de hand dat de nieuwe Galaxy Tab A ook in Nederland verkocht zal worden. Momenteel worden er diverse varianten van de Galaxy Tab A (2016) verkocht.

8 inch

Daar is echter nog geen 8-inch versie bij. Wel 7- en 10-inch varianten. De nieuwe tablet vult dus het gat tussen die twee formaten. De tablet is gericht op kinderen. Daar zitten diverse apps voor op de tablet. Samsung Kids, heten ze samen. Dit is een pakket educatieve spellen, boeken, films en tv-shows voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Er zit voor 100 dollar aan elektronische boeken, spellen en films bij de tablet inbegrepen.

Specs

De specificaties van de hardware van deze tablet zijn bescheiden. Het 8-inch scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Een Qualcomm Snapdragon 425-processor drijft hem aan. Die is geklokt op 1,4Ghz. Er is 2Gb ram aan boord, en 16GB opslaggeheugen. Op de achterkant zit een 8-megapixelcamera, aan de voorkant een 5-megapixelcamera. In Vietnam was de tablet te koop voor 285 dollar, in Amerika gaat hij nu over de toonbank voor 229 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.