Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert Galaxy Tab Active2 voor zakelijk gebruik

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2017, 9:46 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag een tablet speciaal voor zakelijke gebruikers aan het assortiment toegevoegd. De Koreaanse fabrikant komt met de Galaxy Tab Active2, een robuuste tablet met onder meer biometrische integratie en de Samsung S Pen stylus.

Samsung Galaxy Tab Active2

De Samsung Galaxy Tab Active2 is MIL-STD-810 gecertificeerd. Dat betekent dat de tablet sterk genoeg is om extreme druk, temperaturen, klimaten, schokken en vallen te overleven. De tablet biedt robuuste functies zoals een 1,2 meter antischok beschermende cover, IP68 water- en stofbestendigheid en betere displaytechnologie voor het gebruik met handschoenen en natte vingers.

De S Pen, bekend van de Galaxy Note-serie, is ook in de Tab Active2 beschikbaar. Met 4.096 drukniveaus, Air Command en IP68-certificering kan de S Pen voor precieze werkzaamheden, ook in de buitenlucht, gebruikt worden. De Galaxy Tab Active2 heeft ook NFC, 4G-connectiviteit en een batterijcontrole waardoor randapparatuur kan worden opgeladen en een extra keyboard kan worden toegevoegd.

Met de vernieuwde 5MP camera en 8MP camera met Auto Focus is het mogelijk hoogwaardige foto’s voor zakelijke doeleinden, zoals foto’s van paspoorten en ID-kaarten, te maken. Een nieuwe vingerafdrukscanner verbetert een veilige ontgrendeling, terwijl gezichtsherkenning een gemakkelijke manier is om het apparaat met slechts één hand te ontgrendelen. Als dit gecombineerd wordt met de nieuwe gyroscoop en geomagnetische sensors biedt de Tab Active2 een Augmented Reality-mogelijkheden (AR). AR kan in de Galaxy Tab Active2 bijvoorbeeld worden gebruikt voor trainingen of oefeningen met klantgesprekken. 

Samenwerkingen met partners

Samsung heeft met de nieuwe Galaxy Tab Active2 gekozen voor een open benadering met partners, waaronder IBM Maximo. Deze service integreert de mogelijkheden van assetmanagement en werkmanagement. Door de functionaliteit van IBM te combineren met de mogelijkheden van de tablet worden taken zoals het inspecteren van de uitrusting en onderhoud makkelijker voor medewerkers, aldus dus Koreaanse fabrikant.

Ook heeft de Galaxy Tab Active2 professionele montagemogelijkheden voor bedrijfswagenparken en wetshandhaving door samenwerkingen met Gamber Johnson en Ram Mounts. Aanvullende partnerships zorgen ervoor dat de tablet beschermd is tegen explosies in de olie-, gas-, farmaceutische of chemische industrie dankzij ECOM Instruments, draagbare barcode-scanning is toegevoegd door Koamtac en de handstraps en draagbare keyboards worden geleverd door respectievelijk Otterbox en iKey.

Prijs en beschikbaarheid

De zwarte Samsung Galaxy Tab Active2 4G is eind november in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 499 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Jan
    16 oktober, 2017 om 14:34

    Wij gerbruiken op onze bouwplekken al lang Samsung Tabs een ik moet wel aangeven dat het gebruiken van tabs met handschoenen is idd niet de beste combi. Het feit dat op de Active 2 meer aandachts op dit detail zijn besteden is wel postief.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.