Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung patenteert vingerafdrukscanner voor onder scherm telefoon

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2017, 19:50 CategorieAndroid

De komst van nagenoeg randloze schermen stelt fabrikanten van high-end smartphones voor een belangrijke uitdaging: waar komt de vingerafdrukscanner? Apple heeft er met de iPhone X voor gekozen die helemaal weg te laten en Samsung plaatst ze bij de Galaxy Note 8 en de Galaxy S8 juist aan de achterkant. Maar het zal niet lang meer duren voordat een vingerafdrukscanner onder het scherm ligt. Dat blijkt wel uit een nieuw patent van Samsung.

Vingerafdrukscanner naar Galaxy Note 9?

Samsung heeft patent gekregen op technologie die het mogelijk maakt een vingerafdrukscanner onder het glas van een smartphone te plaatsen. In de Zuid-Koreaanse patentendatabank trof de site Phone Arena onderstaand beeld aan. Dat toont een component dat duidelijk in het scherm zit en dient als vingerafdrukscanner. Dat werkt onder meer middels een druksensor die onder het Infinity Display zit.

Het gerucht gaat al langer dat Samsung bijna klaar is om de technologie naar de markt te brengen. Dat zou dit jaar niet gelukt zijn omdat het bedrijf nog moeite had om de helderheid van het scherm ook op de plek waar zo’n scanner zit gelijk te houden aan de overige delen.

Naar het schijnt heeft het bedrijf de technologie straks klaar voor de Samsung Galaxy Note 9, die over pakweg een jaar uitgebracht zal worden. Volgens de verhalen zal die smartphone een 6,32-inch paneel krijgen met Infinity Display. De belangrijkste verandering lijkt ‘m echter te zitten in die scanner.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.