Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties Huawei Mate 10 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2017, 13:07 CategorieAndroid

Over minder dan een week presenteert het Chinese bedrijf Huawei zijn volgende vlaggenschip, de Mate 10. Het bedrijf claimt dat het toestel krachtiger moet worden dan de nieuwste iPhones van Apple, en dat het nog beter kan concurreren met de fabrikant uit Cupertino. Dat lijkt wel te kloppen, gezien de lekken vandaag.

Specificaties Mate 10

Waar een hele reeks afbeeldingen al duidelijk hebben gemaakt hoe het toptoestel er uit moet komen te zien, weten we nog niet zoveel van de specificaties. Maar vandaag is er meer zeker. Zo horen we dat de Mate 10 zal draaien op de door Huawei zelf ontwikkelde Kirin 970-processor. Zeer waarschijnlijk – maar niet zeker – krijgt het toestel minimaal 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen.

Verder schijnt het apparaat een batterij met capaciteit van maar liefst 4.000 mAh te krijgen. Daarmee moet het apparaat, met 6,2-inch display, eenvoudig een hele dag mee kunnen gaan. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy Note 8 heeft een 3.300 mAh-accu en houdt al eenvoudig een hele dag vol.

De Mate 10 krijgt volgens de geruchten een resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. Dat is behoorlijk wat, maar wat we ook horen is dat het apparaat geen randloos scherm krijgt. Die eigenschap schijnt voorbehouden te zijn aan de Mate 10 Pro, een duurdere en grotere variant. Tegelijk bedekt het scherm volgens de verhalen wel een flink deel van de voorkant.

Ook is er informatie gelekt over de camera van deze ‘standaard’ editie van het vlaggenschip. Op de achterkant zou een dubbele camera komen te zitten, die over een hoofdsensor met 20-megapixelresolutie beschikt en een monochrome 23-megapixelsensor.

Drie varianten Mate 10

Er worden volgens de geruchten drie versies van het apparaat op de markt gebracht. Allereerst is er een goedkope Lite-versie, die hooguit vierhonderd euro schijnt te kosten. Ten tweede de reguliere versie, waarover we in dit artikel meer geleerd hebben. En op de derde plek komt er een Pro-versie, met zeer smalle schermranden en meer high-end specificaties.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.