Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm voert succesvolle test uit met 5G-chipsetmodem

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2017, 10:52 CategorieHardware

Chipontwikkelaar Qualcomm heeft bekendgemaakt dat de eerste test met een 5G-dataverbinding op een 5G-chipsetmodem succesvol is verlopen.

Hiervoor heeft Qualcomm de Snapdragon X50 5G-chipsetmodem ontworpen die gebruik maakt van een mmWave-verbinding op 28 Ghz. Deze frequentie ligt flink hoger dan de huidige gebruikte frequenties die liggen tussen de 0,8 en de 2,5 Ghz. Dit werkt positief voor de snelheid, maar brengt het nadeel met zich mee dat het signaal niet ver van de bron kan komen. Door mmWave-technologie zullen smartphones en zendmasten met elkaar verbonden worden.

Tijdens de test leverde de chipset een snelheid van 1.25 Gigabit per seconde. De verwachting is dat de uiteindelijke versie data kan overbrengen met een snelheid van 5 Gbps.

5G modem chipset getest in reference-model

De test verliep op een zogenaamd reference-model. Een smartphone ontwikkeld om een dergelijke test op uit te kunnen voeren. Deze smartphone werd voorzien van de Snapdragon X50-chipset. Dit model dient enkel als referentie en wordt dan ook niet uitgebracht. Wat de overige specificaties van dit toestel zijn is dan ook niet bekend.

reference model qualcomm

Volgens Qualcomm is dit een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van nieuwe smartphones. De verwachting is dat 5G-technologie in 2019 voor het eerst gebruikt zal worden in 5G-netwerken, waarschijnlijk met Zuid-Korea als koploper. De 5G-chipsetmodem zal vervolgens ook snel in nieuwe smartphones verschijnen. We verwachten dat het in Nederland nog iets langer zal duren voor we beschikken over een 5G-netwerk.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.