Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Versie 61 van Chrome OS wordt nu uitgerold: dit wil je weten

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2017, 9:47 CategorieChrome OS

Op moment van schrijven is de uitrol van het Chrome OS begonnen. Dit moet je weten over de nieuwe versie van het besturingssysteem voor Chromebooks. Zo is er onder meer een nieuw inlogscherm, dat een beetje doet denken aan het scherm op macOS.

Download de update voor Chrome OS

We kunnen niet alleen uitkijken naar grote updates voor Android, ook het Chrome OS komt dit najaar aan bod. De update naar versie 61 wordt nu uitgerold en introduceert onder meer een nieuw inlogscherm. Je foto staat nog steeds in het midden, maar de achtergrond is nu wazig gemaakt (wat een beetje doet denken aan het macOS van Apple). Ook is er een nieuwe app-lade. Deze nieuwe lade komt van beneden naar boven geschoven en laat een aantal applicaties zien die je onlangs hebt geopend. Ook zie je hier de Google-zoekbalk staan.

Voor nu moet je het nog wel doen met een transparante achtergrond met een hevig zwart accent, maar het schijnt zo te zijn dat Google werkt aan een compleet transparante achtergrond. Wanneer je omhoog veegt, dan toont het Chrome OS ook je andere applicaties. In tabletmodus zal de launcher automatisch geopend worden. Ook is er een nieuwe profieluitkiezer, betere energiezuinigheid en kan het OS beter omgaan met losse schermen (windows). Op dit moment lijkt de update voor een handjevol Chromebooks te zijn uitgerold.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Reacties

  1. Dandyroi
    28 oktober, 2017 om 9:17

    Gisteren de update voor mijn Acer Chromebook 14 binnen gekregen. Inlogscherm ziet er nog wat mooier uit. Grootste update is nog wel Google Play Store :) Helemaal blij mee!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.