Versie 61 van Chrome OS wordt nu uitgerold: dit wil je weten

09 oktober 2017 1 Minuut 1 Reacties
Chrome-OS-Chromebook

Op moment van schrijven is de uitrol van het Chrome OS begonnen. Dit moet je weten over de nieuwe versie van het besturingssysteem voor Chromebooks. Zo is er onder meer een nieuw inlogscherm, dat een beetje doet denken aan het scherm op macOS.

Download de update voor Chrome OS

We kunnen niet alleen uitkijken naar grote updates voor Android, ook het Chrome OS komt dit najaar aan bod. De update naar versie 61 wordt nu uitgerold en introduceert onder meer een nieuw inlogscherm. Je foto staat nog steeds in het midden, maar de achtergrond is nu wazig gemaakt (wat een beetje doet denken aan het macOS van Apple). Ook is er een nieuwe app-lade. Deze nieuwe lade komt van beneden naar boven geschoven en laat een aantal applicaties zien die je onlangs hebt geopend. Ook zie je hier de Google-zoekbalk staan.

Voor nu moet je het nog wel doen met een transparante achtergrond met een hevig zwart accent, maar het schijnt zo te zijn dat Google werkt aan een compleet transparante achtergrond. Wanneer je omhoog veegt, dan toont het Chrome OS ook je andere applicaties. In tabletmodus zal de launcher automatisch geopend worden. Ook is er een nieuwe profieluitkiezer, betere energiezuinigheid en kan het OS beter omgaan met losse schermen (windows). Op dit moment lijkt de update voor een handjevol Chromebooks te zijn uitgerold.

Reacties (1)