‘Volgend jaar videobellen in groepen met WhatsApp’

16 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp

Whatsapp werkt intern aan een functie om videobellen in groepen mogelijk te maken. De geruchten gaan dat deze functie volgend jaar beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers.

Vorig jaar kwam WhatsApp met videobellen met individuen in de contactlijst. Volgens geruchten kunnen we vanaf volgend jaar ook videobellen in groepen. Deze mogelijkheid bestaat al op Facebook Messenger. Aangezien WhatsApp eigendom is van Facebook en de teams nauw samenwerken lag deze nieuwe functie ook al in de lijn der verwachtingen.

Videobellen in groepen wordt intern al getest

Dit meldt WABetaInfo, die doorgaans goed geïnformeerd zijn als het gaat om nieuwe WhatsApp ontwikkelingen. Op dit moment kunnen ze nog niets laten zien van de nieuwe functies. Ze hebben echter sterke referenties gevonden dat we binnenkort gebruik kunnen maken van de nieuwe functie. WhatsApp is intern druk aan het testen en de verwachting is dan ook dat de officiële bekendmaking binnenkort volgt. Groepen laten op dit moment tot 256 gebruikers tegelijk toe en videobellen in groepen met zulke aantallen geeft waarschijnlijk een enorme chaos. Daarom is de ontwikkeling van een dergelijke functie ook niet zo makkelijk te implementeren. Hoe de functie in de praktijk gaat werken is op dit moment nog onduidelijk.

Focus ligt eerst op “Recall” functie

De aankondiging volgt waarschijnlijk na het uitbrengen van de “Recall” functie. Deze functie zorgt ervoor dat berichten die verstuurd zijn verwijderd kunnen worden. Wie is het niet een keer gebeurd dat een bericht per ongeluk naar de verkeerde contactpersoon werd verstuurd? De Recall functie laat je dit bericht snel verwijderen, mits je dit sneller doet dan de ontvanger het gelezen heeft uiteraard. De servers zijn er al klaar voor, het is enkel een kwestie van “de knop omzetten”. De Recall functie zal naar alle waarschijnlijkheid één dezer maanden voor iedereen verschijnen.

Reacties (0)