Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Volgende iPad Pro heeft ook Truedepth-camera en gezichtsherkenning’

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2017, 23:58 CategorieiPad

De volgende versie van de iPad Pro zal worden uitgerust met Truedepth-camera’s. Die zijn nu nog alleen in de iPhone X te vinden. Met zo’n camera en de bijbehorende sensors is gezichtsherkenning mogelijk.

Sensoren

Gezichtsherkenning is een van de nieuwe mogelijkheden van de iPhone X. Door aan de voorkant van de iPad Pro dezelfde sensoren te plaatsen, kan ook de nieuwe tablet van Apple straks het gezicht van zijn eigenaar herkennen. De Truedepth gezichtsherkenning kan dan de vingerafdruksensor vervangen of aanvullen.

iPad Pro

Het gerucht wordt verspreid door de gerespecteerde analist Ming-Chi Kuo. In een brief voor investeerders meldt hij dat de bijzondere nieuwe optie van de iPhone X naar meer Apple-apparaten komt, te beginnen met de nieuwe iPad Pro, die volgend jaar op de markt zal worden gebracht.

iPhone X

De iPhone-modellen die volgend jaar verschijnen, zullen ook van gezichtsherkenning en Truedepth-camera’s worden voorzien, aldus Kuo. “Wij voorspellen dat iOS-apparaten in 2018 zullen worden voorzien van Truedepth camera, zoals de nieuwe iPhone X en nieuwe iPhone- en iPad Pro-modellen. Hierdoor verwachten wij dat meer software-ontwikkelaars hiervoor applicaties zullen gaan ontwikkelen. Nu Apple de gezichtsherkenning promoot, verwachten wij dat ook het Android-kamp meer middelen zal steken in het ontwikkelen van hardware en applicaties die gebruikmaken van gezichtsherkenning.”

Android

De Androidmakers proberen nu nog een vingerafdrukscanner onder het scherm te krijgen. Die pogingen zullen worden gestaakt, verwacht Kuo. Die overigens voorspelt dat het zeker 2,5 jaar zal duren voordat de Androidfabrikanten de nieuwe uitvinding van Apple zullen hebben gekopieerd.

De iPhone X wordt op 3 november in de eerste winkels verwacht. Andere apparaten met de Truedepth-camera, zoals de iPad Pro, zullen pas ergens in de eerste helft van volgend jaar verschijnen.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.