Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Volgende iPhones en iPad werken met chips van Intel en Mediatek’

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2017, 10:10 CategorieiPad

Omdat Apple en Qualcomm momenteel een strijd uitvechten in de rechtszaal, kijkt Apple ondertussen naar chips van Intel en Mediatek. Waarschijnlijk zullen de iPhone- en iPad-modellen voor 2018 werken met chips van die twee fabrikanten.

Chips van Intel en Mediatek naar iPhones en iPad – gerucht

Momenteel liggen Apple en Qualcomm met elkaar overhoop in een juridische strijd over het betalen van royalties over patentgebruik en dat heeft al effect gehad op de dagelijkse zaken van beide bedrijven. Zo mocht Apple een tijdje geen smartphones verkopen in China. Maar nu lijkt Qualcomm zichzelf in de vingers te snijden met deze strijd, aangezien Apple mogelijk geen chips van die chipfabrikant zal gebruiken voor de iPad- en iPhone-modellen voor 2018. Het ziet ernaar uit dat Apple dit keer chips van Intel en Mediatek gaat gebruiken.

Het gaat om de chip voor de modem. Qualcomm meldt dat de modemchip voor de aankomende modellen al zijn afgeleverd bij Apple. Tot vorig jaar gebruikte Apple ook alleen maar de chips van Qualcomm, maar nu gebruikt het bedrijf ook chips van Intel — ondanks het feit dat de modemchips van Qualcomm sneller zijn dan die van de concurrentie. Dat heeft al voor minder omzet gezorgd bij Qualcomm. Daarnaast is het zo dat die chipfabrikant al is begonnen met het testen van 5g-modems voor smartphones, wat ook handig kan zijn voor Apple.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.