Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vanaf nu kan je wachtwoorden bekijken in Chrome for Android

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2017, 19:57 CategorieAndroid

De nieuwste versie van Chrome voor Android is vandaag vrijgegeven. De belangrijkste toevoeging: het is nu mogelijk om wachtwoorden te bekijken die je opgeslagen hebt. Tot nu toe was die functie alleen beschikbaar op de desktopvariant van de browser van zoekgigant Google.

Wachtwoorden in Chrome bekijken

Zodra je een account op een website aanmaakt, is het binnen Chrome mogelijk om je gebruikersnaam en wachtwoord meteen op te slaan. Daarmee kan je een stuk sneller inloggen de eerstvolgende keer dat je de site bezoekt en er op in wil loggen. Maar voorheen moest je als je dan je wachtwoord even wilde controleren, naar de wachtwoord-site van Google surfen om dat te doen.

Vanaf nu komt daar dus verandering in. Binnen het Android-apparaat kan je, zodra je Chrome gelanceerd hebt, het instellingenmenu openen en daar zoeken naar ‘opgeslagen wachtwoorden’. Daar tref je een lijst met alle opgeslagen wachtwoorden aan. In dat venster kan je op de naam van een site klikken, waarna je je inlogcode voor de telefoon moet invoeren. Vervolgens geeft Google je wachtwoord weer.

Om veiligheidsredenen voorkomt Google overigens wel dat je screenshots kan maken als een wachtwoord weergegeven wordt. Op die manier voorkomt het bedrijf dat gevoelige informatie per ongeluk in handen van de verkeerde persoon komt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Lucas
    30 oktober, 2017 om 16:18

    Best leuk dit artikel, maar dit is geen nieuwe functie ;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.