Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Redmi Note 5 met 5,99 inch scherm verschijnt op Chinese site

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2017, 0:07 CategorieAndroid

De Xiaomi Redmi Note 5 is verschenen op de site van de Chinese elektronicawaakhond TENAA. Te zien is een 5,99-inch phablet met aardige midrange specificaties en waarschijnlijk een lage prijs.

De processor wordt niet genoemd. Verwacht wordt dat dit een Qualcomm Snapdragon 630-CPU zal worden. Die is minder snel dan topmodel Snapdragon 835, maar ook weer niet al te langzaam voor de meeste gewone taken die een smartphone moet aankunnen.

Bijna zes inch aan scherm

Het apparaat heeft op de site van TENAA de productcode MEE7 gekregen. Dat is vrijwel zeker de Redmi Note 5. Het 5,99-inch scherm krijgt een resolutie van 2160 x 1080 pixels. Daarme sluit Xiaomi met deze phablet aan bij de steeds populairder wordende beeldverhouding van 18:9.

Varianten

De specs vermelden verder e3GB of 4GB ram, 32GB of 64GB opslaggeheugen (afhankelijk van de versie) en een 12-megapixel camera aan de achterkant. De camera aan de voorzijde krijgt een resolutie van 5 megapixel. Het geheugen kan desgewenst uitgebreid worden met een micro sdk-kaart. De batterij zou meer dan anderhalve dag of langer mee moeten kunnen gaan: die biedt 4000 mAh aan stroom.

Review voorganger

Over release en prijs is nog niets bekendgemaakt. Xiaomi verkoopt in Nederland via diverse webshops. Vorig jaar reviewde Tabletsmagazine de Xiaomi Redmi Note 3, een voorganger van de phablet die hier wordt beschreven. Die review is hier terug te lezen.

  • Delen:
Archos 55 Graphite
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.