Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE kondigt eerste opvouwbare smartphone aan, met twee schermen

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2017, 8:58 CategorieAndroid

Fabrikant ZTE heeft dinsdagavond officieel haar eerste opvouwbare smartphone aangekondigd, de Axon M met twee schermen. Het is meer een smartphone met twee schermen dan dat je het echt een opvouwbare tablet zou kunnen noemen.

Dit is de ZTE Axon M: een opvouwbare smartphone

Fabrikant ZTE heeft dinsdagavond Nederlandse tijd de Axon M aangekondigd. Dit is een opvouwbare smartphone. Het apparaat beschikt over twee schermen, met in het midden en redelijk dikke rand. Qua design lijkt het daardoor alsof het bedrijf twee smartphones aan elkaar gekoppeld heeft in plaats van dat het een echte tabletervaring oplevert — maar we hebben hier te maken met een jong, nieuw product, dus mogelijk veranderen de designs nog in de toekomst. Beide schermen hebben een formaat van 5,2-inch meegekregen.

De resoluties bedragen 1.920 bij 1.080 pixels. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 821 (geklokt op 2,1 GHz), 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. De accu is 3.180 mAh groot. Er is geen frontcamera aanwezig, maar je kunt wel de twintig megapixel-camera op de achterkant natuurlijk aan de voorkant gebruiken. Die camera kan video’s opnemen in 4k en dertig frames per seconde. Verder is er ondersteuning voor bluetooth en wifi en wordt het toestel geleverd met Android 7.1.2 aan boord.

ZTE laat weten dat het toestel beschikt over vier modi: Dual Mode, Extended Mode, Mirror Mode en Traditional Mode. De modi worden niet helemaal uitgelegd, maar in Dual Mode zou je bijvoorbeeld twee apps op de verschillende schermen kunnen hebben draaien. In Extended Mode wordt die app uitgerekt over de twee schermen, terwijl Mirror Mode dezelfde content laat zien op beide displays. De Traditional Mode is een normale smartphonemodus. Voorlopig wordt het toestel exclusief uitgebracht in de Verenigde Staten, via AT&T.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.