Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung start productie Exynos-chip voor Galaxy S9

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2017, 23:28 CategorieNieuws

Samsung is begonnen met de productie van nieuwe Exynos-chips voor de Galaxy S9. Dat maakte het bedrijf, min of meer, vandaag bekend.

Min of meer, want over de Galaxy S9 werd uiteraard niets gezegd. Wel kreeg de pers de mededeling dat ‘de tweede-generatie 10nm FinFET procestechnologie in massaproductie is gegaan.’ Welnu, het gaat hier om een onderdeel van de nieuwe Exynos-chip die de Galaxy S9 moet aandrijven.

Vlaggenschepen

De nieuwe processor komt tenminste in een deel van de nieuwe vlaggenschepen. Een ander deel wordt waarschijnlijk toegerust met de snelste Qualcomm-processor die begin volgend jaar valt te bestellen. Dat zal waarschijnlijk dan de Snapdragon 845 zijn. Samen met de Exynos 9810, de concurrerende chip uit eigen huis, zal de nieuwe baas van de Androidwereld de winkels bestormen.

De chips waarover de aankondiging ging, moeten tien procent sneller en vijftien procent zuiniger zijn dan de eerste generatie van deze 10nm-chips. Die chip vonden we in smartphones die dit jaar zijn uitgebracht. De Galaxy S8 en de Galaxy Note 8 zijn daarmee uitgerust. Deze hebben de Exynos 8895 aan boord.

Januari

De Galaxy S9 wordt al in januari verwacht. Dat is eerder dan gebruikelijk. Los van de mededeling over de eigen Exynoschip, lijkt het erop dat Samsung een tijdlang exclusief dit toestel met een Qualcommm Snapdragon 845-processor mag uitbrengen. Andere fabrikanten krijgen die supersnelle chip pas later. Dit jaar gebeurde dat ook met de Snapdragon 835.

  • Delen:
Huawei MediaPad T3 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.