Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple aangeklaagd voor inbreuk op patenten voor dubbele camera’s

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2017, 9:44 CategorieiPhone

Een Israëlisch bedrijf heeft Apple aangeklaagd, omdat het bedrijf uit Cupertino inbreuk zou hebben gemaakt op patenten voor dubbele camera’s. Corephotonics vindt dat Apple met de camera’s op de iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus inbreuk doet op vier patenten.

Apple voor de rechter gesleept om inbreuk op vier patenten

Het Israëlische bedrijf Corephotonics heeft Apple aangeklaagd omdat het bedrijf uit Cupertino inbreuk zou maken op vier patenten die te maken hebben met dubbele camera’s. In het specifiek gaat het om de dubbele camera’s op de achterkant van de iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus. Corephotonics claimt eerder contact te hebben gezocht en te hebben gehad met Apple, maar die gesprekken zouden niet hebben geleid tot een overeenkomst of het maken van afspraken over het gebruik van de patenten. Er is dus geen licentieovereenkomst.

In totaal gaat het om vier patenten, die door Corephotonics zijn ingediend tussen 2012 en 2015. Het gaat om twee patenten met betrekking tot de productie van de mini telefotolens, één patent die te maken heeft met het zoomen in digitale camera’s en één patent over systemen die foto’s in hoge resolutie kunnen maken, middels meerdere dunne openingen. Vooral in dat laatste patent zou zijn beschreven hoe een systeem met twee camera’s te werk gaat. En die technologie zou dus overeenkomen met de technologie in de camera’s van de Plus-modellen.

Naast Apple als bedrijf, neemt Corephotonics ook consumenten mee in deze aanklacht. Niet alleen Apple zou namelijk inbreuk doen op de patenten, elke klant die de iPhone 7 Plus of iPhone 8 Plus zou hebben gekocht zou eveneens schuldig zijn aan inbreuk op die patenten. Corephotonics wil geld voor de advocaten die het moest inhuren, evenals geld voor de geleden schade. Ook wil het bedrijf een stop op de verkoop van de genoemde modellen. De iPhone X heeft ook dubbele camera’s, maar is niet meegenomen in de aanklacht.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.