Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple biedt extra informatie over scherm iPhone X

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2017, 9:14 CategorieiPhone

De iPhone X is de eerste Apple-telefoon met een oled-scherm. De technologie staat bekend om een hoger contrast, maar ook om risico op ingebrande beelden. Om ervoor te zorgen dat consumenten begrijpen dat hun 1.159 euro kostende telefoon mogelijk last krijgt van ingebrande beelden, heeft Apple nu een pagina toegevoegd aan zijn website waarin dat uitgelegd wordt.

Oled-scherm iPhone X

Apple omschrijft duidelijk wat er kan veranderen met het scherm. Zo stelt het dat als je vanuit een andere hoek naar het display kijkt, er wellicht verschillen in kleur en tint te zien zijn. Tegelijk waarschuwt Apple ervoor dat er mogelijk beelden in kunnen branden, maar dat dit “in hoogst uitzonderlijke gevallen” voor zal komen.

Waarom Apple precies nu de pagina van de iPhone X heeft aangepast, is de vraag. Wellicht heeft het ermee te maken dat oled-technologie korte tijd geleden toch wat negatief in het nieuws was. Zo hoorden we over grote problemen met de schermen van de Google Pixel 2 XL.

Apple probeert vermoedelijk die klachten voor te zijn, door nu alvast te waarschuwen voor de effecten die nou eenmaal bij de telefoons horen. Tegelijk zal Apple hopen dat dergelijke klachten niet voorkomen bij zijn smartphone. De Google-toestellen hadden in uitzonderlijke gevallen al na een paar dagen last van ingebrande schermen. Dat is veel te vroeg.

De oled-schermen van Apple zijn gefabriceerd door Samsung, een bedrijf dat ook de schermen voor de Google Pixel 2 XL en Pixel 2 gemaakt heeft. Bij die laatste telefoon zijn er geen problemen opgevallen, dus de hoop bij Apple zal zijn dat die problemen niet ook bij zijn vlaggenschip voorkomen. Het bedrijf stelt zelf dat het de meest geavanceerde technologie gebruikt, om dat te realiseren.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.