Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple deelt data van Face ID op iPhone X met third-party app-ontwikkelaars

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2017, 10:03 CategorieiPhone

Apple laat weten dat third-party app-ontwikkelaars toegang krijgen tot specifieke data van Face ID, maar alleen wanneer de gebruiker daar explicitiet toestemming voor geeft. Dit gegeven lijkt Apples eerdere voornemens tegen te spreken.

Data Face ID toegankelijk voor app-ontwikkelaars

Apple is voornemens Face ID-data met betrekking tot de indeling van je gezicht te delen met third-party app-ontwikkelaars, schrijft Reuters. Dit staat beschreven in een ontwikkelaarsovereenkomst. Dit staat haaks op wat Apple destijds bij de presentatie van de nieuwe mogelijkheden zei: je privacy zou gewaarborgd blijven met eind-tot-eind versleuteling en opslag op het apparaat (en dus niet in de cloud). Third-party app-ontwikkelaars hebben echter geen toegang tot dezelfde data als Apple, waarmee je telefoon ontgrendeld wordt.

Die ontwikkelaars zouden alleen toegang krijgen tot data met betrekking tot je gezichtsindeling en niet de wiskundige representatie waarmee de iPhone X een telefoon kan ontgrendelen. Die data is nog steeds veilig opgeborgen op het apparaat — zelfs Apple-medewerkers hebben daar geen toegang tot. Wel krijgen ontwikkelaars toegang tot vijftig gezichtsuitdrukkingen en kan zo’n bedrijf precies weten hoe je je wenkbrauwen beweegt of je mond open en dicht doet. Dit kun je bijvoorbeeld goed terugzien in de geanimeerde emoji van Apple.

Er zijn wel beperkingen opgelegd

Apple heeft ontwikkelaars wel beperkingen opgelegd. Zo mag de data nooit gebruikt worden voor advertenties of marketingdoeleinden. Ook mag de data niet verkocht worden aan analyserende bedrijven of datahandelaren. Daarnaast zal Apple ervoor zorgen dat ontwikkelaars niet zomaar (geanonimiseerde) profielen van gebruikers kan maken en zal de developers verbannen die dat wel (proberen te) doen. Apple wil met al deze maatregelen ervoor zorgen dat ontwikkelaars betrouwbaar met je data omgaan en er niet met je data van doorgaan.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.