Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

KGI: Apple komt volgend jaar met 6,1- en 6,5-inch iPhone

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2017, 18:28 CategorieiPhone

Elk jaar weer voorspelt KGI Securities wat de plannen van Apple zijn met zijn toekomstige iPhone-modellen. Ditmaal stelt de doorgaans betrouwbare Ming-Chi Kuo dat Apple twee nieuwe typen iPhone uitbrengt volgend jaar.

Nieuwe iPhone-modellen

KGI verwacht dat Apple volgend jaar twee nieuwe displayformaten op de markt brengt. Het zou gaan om een 6,5-inch oled-model en een nieuwe 6,1-inch variant met lcd-scherm. Daarnaast moet er een nieuw 5,8-inch OLED-model uitkomen. Volgens KGI is die laatste simpelweg een vernieuwing van de iPhone X.

Verwacht wordt dat alle nieuwe modellen voorzien worden van het full-screen design dat Apple met de iPhone X debuteerde. Verder gaat het bedrijf er vanuit dat alle nieuwe modellen beschikken over het TrueDepth-camerasysteem waarmee de Face ID mogelijk wordt gemaakt.

Verkoopvoorspellingen

Verder schrijft KGI nog over de te verwachten verkoopaantallen. Het gaat er vanuit dat er in de tweede helft van het volgende jaar 120 miljoen iPhones over de toonbank gaan. Dat is meer dan de 80 miljoen die dit jaar verkocht zou worden. Dat komt doordat de voorraden nu minder hoog zijn dan nodig, maar volgend jaar zou dat gecorrigeerd zijn.

Ook denkt KGI dat de vraag in 2018 hoger zal zijn doordat er een nieuw apparaat met iets kleiner scherm zal komen. Dat zou nieuwe functies bieden en tegelijkertijd goedkoper zijn dan de grotere modellen. Verwacht wordt dat gebruikers daar ook op zitten te wachten, mede doordat de iPhone X zo duur is gebleken. De iPhone 7 was met zijn formaat van 4,7-inch populair. Er zijn dan ook tal van iPhone 7 hoesjes voor te vinden.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.