Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple laat ontwikkelaars straks in-app-abonnement met korting aanbieden

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2017, 10:01 CategorieApplicaties

Apple laat ontwikkelaars met in-app-abonnementen straks die abonnementen met korting aanbieden, naast de twee huidige opties. Dat betekent dat jij straks mogelijk abonnement goedkoper kunt uitproberen en dat ontwikkelaars wellicht meer geld gaan omzetten.

Apple geeft ontwikkelaars meer ruimte

Apple is voornemens ontwikkelaars meer vrijheid te geven als het om het introduceren van abonnement in applicaties gaat. Dat staat beschreven in de releasenotes voor de ontwikkelaarsbèta van iOS 11.2. Het bedrijf uit Cupertino wil namelijk een derde optie presenteren. Nu kunnen developers abonnement voor de normale prijs of gratis aanbieden, maar daar komt straks de mogelijkheid bij dat die abonnementen ook tegen een gereduceerd tarief kunnen worden aangeboden. Maar alleen wanneer automatisch betalen staat ingeschakeld.

Voor gebruikers zal dit geen drastisch effect hebben. Maar ontwikkelaars kunnen zo wel mogelijk mensen aan zich binden, terwijl er aanvankelijk toch wel iets aan wordt verdiend. De laatste tijd maakt Apple het iets gemakkelijker in de App Store. Zo hoeven ze al minder geld af te dragen (vijftien procentpunten minder), waardoor er dus al meer geld in het laatje komt. Het is nog niet bekend wanneer Apple iOS 11.2 officieel vrijgeeft voor iedereen. Maar wanneer het zover is, dan kan er dus iets veranderen qua abonnementaanbod.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.