Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple neemt startup voor speciale camerasensor over

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2017, 9:06 CategorieiPad

Apple heeft bekendgemaakt een startup overgenomen te hebben die een speciale camerasensor heeft ontwikkeld. Deze sensor is in staat meer licht op te vangen in een kleinere verpakking, wat het design van toekomstige iPhones en iPads ten goede kan komen.

Apple neemt InVisage Technologies over

Apple heeft een startup overgenomen, genaamd InVisage Technologies. Deze startup heeft een speciale camerasensor ontwikkeld die het bedrijf de QuantumFilm Image Sensor noemt. Deze sensor is in staat meer licht op te vangen in een kleinere cameramodule. Dat betekent dat Apple dus mogelijk in de toekomst gaat werken aan nieuwe modules of systemen voor de camera op de iPhones en iPads. Wat dit concreet gaat opleveren is op moment van schrijven helaas nog niet bekend. Maar er gaan dus wel dingen veranderen.

InVisage Technologies omschrijft de technologie als volgt.

QuantumFilm is a photosensitive layer that relies on InVisage’s newly invented class of materials to absorb light; specifically, the new material is made up of quantum dots, nanoparticles that can be dispersed to form a grid once they are synthesized. Just like paint, this dispersion of solid materials can be coated onto a substrate and allowed to dry.

[…]

In a QuantumFilm pixel, light passes through the color filter array, and is then detected by the quantum dots in the QuantumFilm layer. The metal wiring represents the sensor’s electrical circuitry. The higher positioning of the photosensitive layer allows the QuantumFilm pixel to detect more photons, store more electrons (and therefore more photographic information), and reproduce colors more accurately—all with a thinner camera module.

Het wachten is nu totdat Apple bekendmaakt welk effect de overname gaat hebben op zijn producten.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.