Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple werkt aan 3d-sensor voor camera achterop de iPhone van 2019’

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2017, 14:10 CategorieiPhone

Apple zou momenteel werken aan een nieuwe 3d-sensor voor de camera achterop de iPhone die in 2019 moet verschijnen. Deze sensor zou anders werken dan de Truedepth-camera die je op de iPhone X aantreft, maar zou wel diepte kunnen zien.

Nieuwe 3d-sensor voor aanstaande iPhone – gerucht

Bloomberg schrijft vandaag dat Apple werkt aan een nieuwe 3d-sensor voor de camera achterop de iPhone die in 2019 gelanceerd moet worden. Deze sensor zou anders moeten werken dan de Truedepth-camera die je nu op de iPhone X aantreft. Met de nieuwe sensor moet de camera op de achterkant diepte kunnen waarnemen. Daarmee zouden betere augmentedrealityeffecten gerealiseerd kunnen worden. Nu wordt het idee van diepte gesimuleerd middels het dubbele camerasysteem, die we aantreffen op iPhone X en iPhone 8 Plus.

De camera aan de voorkant zou onveranderd blijven. De camera op de achterkant krijgt een algoritme genaamd time-of-flight. Dit systeem meet hoe lang een laser erover doet een object te raken, waarna de informatie als het ware terug stuitert naar de camera. In het verslag staat echter niet te lezen of Apple afstapt van het systeem met dubbele camera’s. Het lijkt er echter niet op, omdat die combinatie voor meer dan alleen diepte-effecten wordt gebruikt. De tweede lens wordt ook gebruikt voor optische zoom en extra lichtinval.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.