Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste games voor op je smartphone en tablet #2

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2017, 9:29 CategorieGaming

In de rubriek De beste games voor op je smartphone en tablet vertellen we je welke games je beslist moet spelen op Android, iOS en Windows 10. Zoek je een nieuw spel voor jezelf, voor je kinderen of voor opa en oma? Elke twee weken verschijnt een nieuw artikel in deze rubriek.

De afgelopen twee weken zijn er verschillende gratis games met grote namen naar de smartphone en tablet gekomen. Zo is daar Animal Crossing: Pocket Camp van Nintendo, South Park: Phone Destroyer met de vrienden Cartman, Stan, Kyle en Kenny in de hoofdrol en een nieuw spel met de blauwe egel Sonic in Sonic Forces: Speed Battle. Doen deze drie games de franchise eer aan? Of kun je ze beter overslaan? We vertellen je er alles over in De beste games voor op je smartphone en tablet #2.

Animal Crossing: Pocket Camp

Na Super Mario Run en Fire Emblem Heroes heeft Nintendo gekozen voor de Animal Crossing-franchise om het debuut te maken op de smartphone en tablet. Animal Crossing is altijd een beetje een vreemd spel geweest. Het is laagdrempelig en heeft geen enkele vorm van actie, maar heeft door de jaren heen toch een grote schare fans weten te verzamelen. Het rustige tempo van het spel heeft haast een therapeutische werking, zodat je goed kunt ontstressen na een lange werkdag. Animal Crossing: Pocket Camp draait om vriendschappen, het vinden van voorwerpen, het geven van cadeautjes en het inrichten van je eigen mini-camping.

In de Animal Crossing-spellen voor Nintendo’s eigen consoles kun je honderden verschillende schelpen, vissen, fruit, insecten en andere voorwerpen verzamelen. In Animal Crossing: Pocket Camp is het allemaal wat kleinschaliger gehouden. Je begint met het creëren van een schattig karakter, waarna je kennis maakt met je eigen mini-camping. Deze kun je inrichten zoals jij het wilt. Het spel kent verschillende kleine werelden, waar je vrij naar toe kunt reizen. In de ene wereld kun je fruit verzamelen, in een andere kun je vissen en in weer een andere wereld kun je de markt bezoeken om voorwerpen te kopen of verkopen.

Ondertussen ontmoet je allerlei dieren die graag jouw camping willen bezoeken. Verzamel voorwerpen en geef deze aan je dierenvrienden. Als dank krijg je materialen om voorwerpen te kunnen maken waar jij je camping mee in kunt richten. Is de camping naar wens van je nieuwe dierenvriend? Dan kun je ze uitnodigen op je camping.

Animal Crossing: Pocket Camp is een laagdrempelig spel dat geschikt is voor jong en oud. Voor fans van de consolegames is Pocket Camp een feest van herkenning met allerlei dieren uit de eerdere games. Nieuwkomers zullen direct verliefd worden op de schattige karakters en de vrolijke wereld van Animal Crossing. Het spel kent in-app aankopen, maar deze heb ik persoonlijk geen moment willen of hoeven kopen.

  • Animal Crossing: Pocket Camp

South Park: Phone Destroyer

Dankzij Hearthstone zijn kaartspellen ongekend populair. Ook The Elder Scrolls Legends, Shadowverse, Gwent en vele andere kaartspellen doen het goed. Ubisoft probeert het met South Park: Phone Destroyer. De franchise geniet wereldwijde bekendheid, maar is het genoeg om een nieuw kaartspel te laten slagen in de verzadigde markt?

De gameplay in South Park: Phone Destroyer werkt anders dan je van andere kaartspellen gewend bent. Je hebt een deck van tien kaarten, waar je er vijf tegelijk in je hand hebt. Kaarten zijn onderverdeeld in tanks (doen weinig schade, maar hebben veel health), assassins (doen veel schade, maar hebben weinig health), archers (doen schade van een afstand) en kaarten met speciale vaardigheden als een vuurbal of een genezingsspreuk. Tactisch inzicht is hierbij erg belangrijk. Welke kaart plaats je op welk moment en op welke plek?

Klinkt dit ingewikkeld? In de eerste singleplayer-missies word je aan de hand meegenomen door Cartman, waardoor je na een half uur precies weet wat je moet doen. Het spel zit boordevol South Park humor en de beelden en stemmen doen precies denken aan een aflevering van de populaire animatieserie voor volwassenen. Door de grove humor is dit spel niet geschikt voor kleine kinderen.

South Park: Phone Destroyer is gratis te spelen, maar heeft in-app aankopen. En die kunnen soms best vervelend worden, helemaal als jij besluit het spel gratis te spelen. Het goede nieuws is dat je ook de hogere levels kunt bereiken zonder geld uit te geven. Je ontvangt elke vier uur een pakje nieuwe kaarten en ook in de multiplayer krijg je regelmatig iets nieuws. Het slechte nieuws is dat het erg lang kan duren voordat je de juiste kaarten hebt vrijgespeeld. Het spel valt hierbij in herhaling, waardoor je vaak levels overnieuw moet spelen om je deck uit te kunnen breiden. Kom je in de multiplayer tegenover een tegenstander te staan die een bak geld heeft uitgegeven en direct over de beste kaarten beschikt? Dan zul je, met name in de lagere levels, direct verliezen. Kun je echter het geduld opbrengen en neem je enkele onvermijdelijke verliespartijen voor lief, dan is South Park: Phone Destroyer een leuk kaartspel met verrassende gameplay dat zeker een plekje in de markt voor kaartspellen verdiend.

  • South Park: Phone Destroyer

Sonic Forces: Speed Battle

Sonic is de bekende blauwe egel van Sega en was ooit de grote concurrent van Mario van Nintendo. De laatste jaren zijn de spellen met Sonic niet meer van dezelfde kwaliteit als vroeger. Toch worden er nog steeds spellen met Sonic in de hoofdrol uitgebracht. Slaat Sega de plank weer mis met Sonic Forces: Speed Battle of is het dit keer wel een schot in de roos?

Sonic Forces: Speed Battle is een mix van een endless-runner als Temple Run en het eerder door ons besproken Paddington Run en het spel Mario Kart. Je rent over een vaste baan en kunt van richting veranderen, springen en sliden door te swipen. Het spel richt zich op de multiplayer waarin je met andere spelers wereldwijd kunt strijden. Bots je ergens tegenaan, dan word je flink afgeremd en verlies je de verzamelde ringen. Door te swipen tegen een andere speler kun je ze laten botsen tegen obstakels. Daarnaast zijn er power-ups te verzamelen, wat weer erg doet denken aan het eerder genoemde Mario Kart, om te gebruiken tegen de andere spelers.

Door het winnen van races en het verzamelen van trofeeën heen stijg je in level. Hierdoor open je nieuwe circuits en nieuwe karakters. Klinkt allemaal goed toch? En dat is het eigenlijk ook. Er is vrij weinig aan te merken op Sonic Forces: Speed Battle. Het ziet er prima uit en speelt goed. Door de focus op de multiplayer is elke race anders. In negatieve zin moeten we het toch over de advertenties hebben. Natuurlijk moet een ontwikkelaar geld verdienen aan een gratis te downloaden spel, maar de advertenties en video’s worden toch wel erg vaak in je gezicht gedrukt. Hetzelfde geldt voor de in-app aankopen, waar je continue aan herinnerd wordt. Kijk je hier echter doorheen en stoort het je niet? Dan heb je een leuke multiplayer-racer die de naam Sonic zeker eer aan doet.

  • Sonic Forces: Speed Battle

De beste games spelen op een nieuwe smartphone of tablet?

Ben je toe aan een nieuwe smartphone of tablet om de beste games op te spelen? Kijk dan eens in ons tablet-archief voor meer informatie. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe tablet of smartphone. Heb je een nieuwe tablet of smartphone gekocht om de beste games voor smartphone of tablet op te spelen? Je oude apparaat hoef je niet weg te gooien. Kijk naar de 10 dingen die kunt doen met je oude Android-tablet.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.