Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsbedrijf bedenkt manier om Apple’s Face ID te omzeilen

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2017, 9:38 CategorieiPhone

Apple lanceerde met de iPhone X een nieuwe manier om apparaten te ontgrendelen. De gezichtsherkenning via Face ID zou veiliger en sneller zijn, maar is nu al omzeild. Niet op de meest eenvoudige manier overigens, maar hij kan klaarblijkelijk toch voor de gek gehouden worden.

Face ID om de tuin leiden

Het beveiligingsbedrijf Bkav ontwikkelde een manier om Face ID om de tuin te leiden. Daarvoor kocht het allereerst een 3D-printer, waarmee een gezichtsmasker gemaakt werd. Een kunstenaar maakte de neus en plakte die op het gezicht. Beelden van de ogen, neus en mond werden afgedrukt met een gewone printer en vervolgens op het masker geplaatst.

Met behulp van dat masker kon de iPhone X vervolgens ontgrendeld worden. Dat het gelukt is om de ontgrendelmethode op deze manier te misleiden, druist enigszins in tegen de eerdere claims van Apple. Dat stelde bij lancering nog dat kunstmatige intelligentie het mogelijk maakt voor de software achter de techniek om te zien of een gezicht al dan niet echt is.

Bkav laat weten dat het vijf dagen nodig had om het masker te maken. Het bedrijf was 150 dollar kwijt om het masker te maken. Het denkt zelf dat het risico vrij klein is dat de telefoons van gewone gebruikers ontgrendeld zullen worden met deze techniek. Daarvoor kost het teveel tijd, geld en moeite. In plaats daarvan denkt Bkav dat vooral politici en andere bekendheden zich zorgen moeten maken.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.