Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome voorkomt straks dat je omgeleid wordt naar andere websites

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2017, 9:14 CategorieApplicaties

In de komende maanden zal de Google Chrome-browser steeds vaker automatische omleidingen naar andere websites gaan blokkeren. Meestal doen websites dit voor (slechte) advertenties of omdat een bepaalde websites hits nodig heeft om groter te worden.

Chrome zal omleidingen gaan voorkomen

Google is momenteel bezig websites met veel advertenties dragelijker te maken. Een nieuwe stap in deze strijd is Chrome te laten voorkomen dat websites automatisch gebruikers kunnen omleiden naar andere pagina’s of advertenties, om wat voor reden dan ook. Zo kan mogelijk voorkomen worden dat malafide advertenties veel schaden kunnen richten aan apparaten of persoonlijke gegevens. Dit plan bestaat uit drie delen. Aanvankelijk worden de advertenties met omleidingen erin tegengehouden, wanneer mensen er niet zelf op hebben geklikt.

Daarna wordt een andere omleiding geblokkeerd: die verschijnt op het moment dat je op een link klikt op een website, terwijl in een nieuwe tab een advertentie of andere site wordt geopend. De laatste stap is het tegengaan van onzichtbare lagen die ervoor zorgen dat er andere pagina’s, video’s of advertenties worden geopend, evenals verborgen linkjes naar adverteerders. De veranderingen laten nog wel even op zich wachten: de eerste zullen pas aan het begin van volgend jaar verschijnen. Zo wordt het internet mogelijk een veiligere plek.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Reacties

  1. H.W.A. van Mil
    10 november, 2017 om 15:19

    Geldt dat ook voor Yahoo dat ongemeld mee komt met google chrome? Ik kom er niet vanaf, Grzh

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.