Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Datally van Google kun je veel data besparen

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2017, 10:23 CategorieApplicaties

Google heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee het mogelijk is data te besparen, zodat je meer uit je mobiele abonnement kunt halen. De app is gratis te downloaden voor Android en biedt gebruikers nog een aantal handige opties aan.

Data besparen op Android met Datally

Niet iedereen heeft toegang tot de meest luxe abonnement op het gebied van mobiele data en daarom verschijnen er zo nu en dan applicaties voor Android en iOS waarmee je data kunt besparen. Dit kan middels browser (vaak hebben ze een besparende functie) of bijvoorbeeld via een apps als Datally van Google. Deze app is een tijdje getest en is nu wereldwijd beschikbaar op Android. De app maakt gebruik van een vpn (virtual private network) en kan daardoor kijken welke apps data gebruiken. Zo kun je achtergronddata beperken, bijvoorbeeld.

Die functie zit overigens ook in Android 7.0 Nougat gebakken en is te vinden in de instellingen, maar zit goed verborgen. Deze app is vooral handig voor de mensen die Nougat niet hebben geïnstalleerd of nog wat meer willen (of verwachten) op het gebied van databesparing. Ook kun je met deze app wifi-netwerken in de buurt opzoeken en tips krijgen over het besparen van data. Bekijk ook vooral de bovenstaande video als je een goed beeld wil krijgen van de app voordat je hem downloadt. Een iOS-versie is momenteel niet beschikbaar.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.