Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste games voor op je smartphone en tablet #1

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2017, 9:16 CategorieGaming

In de rubriek De beste games voor op je smartphone en tablet vertellen we je welke games je beslist moet spelen op Android, iOS en Windows 10. Zoek je een nieuw spel voor jezelf, voor je kinderen of voor opa en oma? Elke twee weken verschijnt een nieuw artikel in deze rubriek.

Vandaag behandelen we Draconius Go: Catch a dragon. Dit spel lijkt op Pokémon Go, maar heeft verschillende extra functies waar spelers van Pokémon Go al meer dan een jaar om vragen. Ook behandelen we Paddington Run: Endlessly fun adventures. In deze endless runner moet je jampotten verzamelen met Beertje Paddington. Tot slot de game Stranger Things, gebaseerd op de gelijknamige Netflix-serie. De pixelstijl en de sfeer van dit spel doen oude tijden herleven.

Draconius Go: Catch a dragon

Draconius Go van ontwikkelaar Elyland spel lijkt op het eerste gezicht een regelrechte kloon van Pokémon Go en Niantic is er dan ook niet blij mee. Door middel van gps zie je een kaart op het scherm met dezelfde locatie als waar je je op dat moment in het echt bevindt. Hierop verschijnen wezentjes die je kunt vangen.

Het doel is om alle 125 wezentjes te vinden en te vangen. De Pokéstops in Draconius Go zijn veranderd in pilaren, maar het werkt hetzelfde als in Pokémon Go. Hier krijg je nieuwe ballen (spheres) en potions. Er zijn veel meer gebouwen en pilaren geplaatst dan in de augmentedrealitygame van Niantic. Zo heb je ook in dorpen en landelijke omgevingen meer dan genoeg te verzamelen en hoef je niet meer naar een grote stad toe te reizen om het spel goed te kunnen spelen.

Draconius Go biedt alle functies van Pokémon Go en nieuwe functies waar spelers van het spel van Niantic al anderhalf jaar om vragen. Quests, speler-tegen-speler gevechten en de jacht naar het gouden ei zijn slechts enkele van de nieuwe functies. Er is veel meer te doen in de wereld van Draconius Go, waardoor de verveling veel minder snel toeslaat. De communicatie met de spelers van ontwikkelaar Elyland verdient ook een pluim en het spel draait ook soepel op oudere telefoons. Leuk voor de jonge spelers is dat dit spel ook in het Nederlands te spelen is. Verbeterpunten zijn er ook. De gebouwen en pilaren zijn lukraak geplaatst en daardoor niet altijd toegankelijk zonder privé-terrein te betreden. Ook het gooien van de ballen gaat niet zo soepel als in Pokémon Go.

Het spel is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store. In-app aankopen zijn aanwezig, maar niet noodzakelijk om te spelen. Naarmate je een level stijgt krijg je veel gratis items waar je een hele tijd mee zoet zult zijn. De in-app aankopen kun je ook bij elkaar sparen door in arena’s te spelen.

  • Draconius Go

Paddington Run: Endlessly fun adventures

Beertje Paddington bestaat al sinds 1956. Sinds die tijd zijn er verschillende tv-series, boeken en films uitgebracht. In 2017 verschijnt het vervolg op de film Paddington. Voor ontwikkelaar Gameloft het perfecte moment om een game met de vrolijke beer uit te brengen. Paddington Run is een zogenaamde endless runner, net als de spellen Temple Run en Minion Rush.

De beer rent automatisch verticaal over het scherm. Je kunt springen door omhoog te swipen, bukken door omlaag te swipen en van links naar rechts bewegen door van links naar rechts te swipen. In een kort animatiefilmpje zien we dat Beertje Paddington zijn jampotten verliest. De speler moet vervolgens alle jampotten verzamelen. Hierbij ontgrendel je diverse extra attributen als jassen, hoeden en extra krachten. Je zult niet alleen rennend, maar ook op een skateboard, jetski of raket de jampotten verzamelen.

paddington run

Paddington Run is geschikt voor jong en oud. Het is makkelijk op te pakken, maar biedt voldoende uitdaging voor de gevorderde spelers. De leuke animatiefilmpjes zullen vooral bij kinderen erg in de smaak vallen. Het spel is beschikbaar in 15 talen, maar helaas niet in het Nederlands. Door de laagdrempeligheid zal dit voor de meeste kinderen echter geen enkel probleem zijn. Ook voor volwassenen is er voldoende uitdaging in het spel te vinden, maar het blijft waarschijnlijk niet zo lang leuk als voor kinderen.

Paddington Run is ideaal om even snel te spelen als je een paar minuten over hebt. Het is direct duidelijk wat de bedoeling is in het spel, maar het kost tijd en ervaring om verder te kunnen komen. Het spel is ideaal om samen te spelen binnen een gezin en te kijken wie het verste komt. Paddington Run is gratis te downloaden voor Android, iOS en Windows 10 Mobile. Paddington Run kent in-app aankopen. Deze zijn niet noodzakelijk om verder te komen in het spel.

  • Paddington Run

Stranger Things: The Game

Eind september verscheen het tweede seizoen van de serie ‘Stranger Things’ op Netflix. Gelijktijdig met dit nieuwe seizoen werd er een mobiele game uitgebracht onder de naam Stranger Things: The Game. Het spel brengt een ode aan oude spellen als Zelda of Secret of Mana, ten tijde van de Super Nintendo. Het is een ‘pixel adventure’ in Hawkins, dezelfde stad als in de tv-serie.

Hawkins biedt een grote open wereld, waar doorgangen in het begin afgesloten zijn. Je begint als het karakter Hopper en speelt al snel andere karakters uit de tv-serie vrij. Allemaal hebben ze hun eigen vaardigheden, waardoor steeds een groter deel van Hawkins toegankelijk wordt voor de speler.

Stranger Things: The Game is niet geschikt voor erg jonge spelers. Het spel wordt aanbevolen vanaf 12 jaar. Fans van de serie zullen het spel een feest van herkenning vinden met bekende locaties en karakters. Heb je helemaal niks met Stranger Things, maar ben je wel fan van de oude Zelda-spellen? Geef het spel dan ook zeker een kans. De vele speelbare karakters met elk hun eigen vaardigheden zorgen voor veel afwisseling en de bediening is erg gemakkelijk gehouden. De pixelstijl past erg goed bij de jaren 80-sfeer dat Stranger Things probeert uit te stralen. Het spel is niet makkelijk, zeker niet in de latere levels, maar een ‘game over’ kent het spel niet. Hierdoor blijft de frustratie uit en kun je optimaal genieten van al het moois dat Stranger Things: The Game te bieden heeft.

Stranger Things is één van de best gewaardeerde tv-series van de afgelopen jaren en datzelfde geldt voor deze gratis game op de App Store en Google Play Store. Je haalt gegarandeerd vele uren speelplezier uit Stranger Things: The Game door de grote open wereld met diverse gebouwen en ‘dungeons’. Er is werkelijk waar helemaal niets aan te merken op Stranger Things: The Game. Voor een volledig gratis spel is er op dit moment weinig beters te downloaden.

  • Stranger Things: The Game

De beste games spelen op een nieuwe smartphone of tablet?

Ben je toe aan een nieuwe smartphone of tablet om de beste games op te spelen? Kijk dan eens in ons tablet-archief voor meer informatie. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe tablet of smartphone. Heb je een nieuwe tablet of smartphone gekocht om de beste games voor smartphone of tablet op te spelen? Je oude apparaat hoef je niet weg te gooien. Kijk naar de 10 dingen die kunt doen met je oude Android-tablet.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.