Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Edge-browser schakelt straks automatisch over op privémodus’

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2017, 8:57 CategorieApplicaties

Er is een nieuw patent van Microsoft opgedoken die mogelijk betrekking heeft op de Microsoft Edge-browser. De browser kan straks mogelijk automatisch schakelen naar de privémodus, maar alleen wanneer er een specifieke website herkend zou worden.

Patent van Microsoft voor de Edge-browser

We hebben allemaal wel eens momenten dat we de privémodus van een internetbrowser gebruiken — om wat voor reden dan ook. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer je symptomen van een ziekte opzoekt via een zoekmachine en niet meteen andere mensen het idee wil geven dat er wat aan de hand is. Of wanneer je voor iemand een cadeautje koopt, die dezelfde computer gebruikt. Of dat, ja. Wat de reden ook is, je moet de privémodus van een browser altijd handmatig activeren. Mogelijk hoeft dat straks niet meer met Microsoft Edge.

Microsoft heeft namelijk een patent laten vastleggen waaruit op te maken is dat de browser in staat zou zijn automatisch te schakelen naar de privémodus, op het moment dat er een website wordt herkend. Hieronder lees je de samenvatting van het patent.

Techniques for automation of browsing mode switching are described. According to various implementations, a web browser is operable in multiple different browsing modes, including a normal browsing mode and a private browsing mode. Techniques described herein enable automatic switching between browsing modes based on different mode triggers, and enable user configuration of various mode change behaviors.

Hoewel dit een goed idee lijkt, is het natuurlijk nu nog de vraag bij welke websites de privémodus automatisch wordt gestart en hoe die informatie wordt bijgehouden. Omdat we hier met een patent te maken hebben, is het nog niet bekend of het idee daadwerkelijk in Microsoft Edge terecht zal komen. Microsoft heeft er zelf nog niets over bekendgemaakt.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.