Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook mag anti-zelfmoordsoftware in Europa niet aanzetten

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2017, 23:34 CategorieSoftware

Facebook leest in Amerika automatisch mee in posts van gebruikers die mogelijk suïcidaal zijn. Mensen die het gevaar lopen dat ze de hand aan zichzelf slaan. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden de signalen van een mogelijke zelfmoord herkend. Hulpverleners worden gewaarschuwd bij een dreigende zelfdoding. In de EU is dit echter verboden.

Anti-zelfmoord

Tekenen van suïcidaliteit herkennen doet Facebook al sinds begin dit jaar. Toen werden de eerste anti-zelfmoord-algoritmes losgelaten op berichten van gebruikers, in een poging om zelfdodingen te voorkomen. Dit werd aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten uitgerold. Daar is het positief ontvangen. Het wordt nu verder uitgerold in de wereld. Echter, in de Europese Unie mag Facebook de nieuwe algoritmes niet loslaten op de berichten van gebruikers. Dat verzet zich tegen de privacywetgeving.

Hulpverleners

Met gebruikmaking van de waarschuwingssoftware van Facebook, konden hulpverleners tweemaal zo snel bij de slachtoffers zijn dan via de gebruikelijke weg: een waarschuwing van een vriend of familielid die zich zorgen maakt. Facebook heeft in de VS bijgehouden hoe zijn software heeft gewerkt, en contact gezocht met hulpverleners in honderd gevallen die via de waarschuwingssoftware van Facebook naar een noodlijdende suïcidale Facebookgebruiker zijn gegaan.

Verantwoordelijkheid

Aangezien Facebook voor velen inmiddels het centrum van hun digitale leven is, is het vrij logisch dat gebruikers hier hun dreigende zelfgekozen levenseinde op de een of andere manier aankondigen. Dit heeft ertoe geleid dat Facebook vond dat het sociale medium hier een verantwoordelijkheid heeft, en probeert de levens van deze mensen te redden.

  • Delen:
HTC U11
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Gerda Soering
    08 januari, 2018 om 21:14

    Het wordt steeds erger met Facebook. Alleen al om ervan af te komen! Hier mijn ervaringen: https://y.is/ytndC

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.