Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant is onderweg naar tablets, blijkt uit Google-app

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2017, 9:58 CategorieApplicaties

Waarschijnlijk kunnen we binnenkort aan de slag gaan met de Google Assistant op een Android-tablet, blijkt uit een recente Google-appversie. Helaas heeft Google hier zelf nog geen informatie over naar buiten gebracht, dus moeten we nog op het officiële woord wachten.

Google Assistant onderweg naar tablets

In de nieuwste bèta voor de Google-app op Android is wederom een verwijzing gevonden naar de lancering van de Google Assistant op tablets. De mensen die meedoen met deze bèta hebben binnen de instellingen ontdekt dat de Assistant straks zal werken op Android-tablets die tenminste zijn voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Ook is er nu een icoontje te zien van een tablet in de lijst met apparaten waar de stemassistent op beschikbaar is. Ondertussen is de Assistant ook onderweg naar apparaten die zijn voorzien van Chrome OS.

Wanneer je nu de nieuwe Google-versie van de bèta op een tablet installeert, dan zul je echter teleurgesteld zijn. De Google Assistant is namelijk nog niet beschikbaar, ook niet in bètavorm. Er zijn nu slechts verwijzingen in de app gebouwd, die mogelijk dienen als basis voor wanneer de Assistant daadwerkelijk beschikbaar is. Wanneer de stemassistent officieel voor tablets gelanceerd wordt dan zal die alleen in het Engels gebruikt kunnen worden. Een Nederlandse versie is wel onderweg, aangezien Google onlangs zocht naar schrijvers.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.