Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Google Assistant kan nu ook liedjes herkennen

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2017, 10:18 CategorieApplicaties

Google heeft stemassistent Google Assistant van een handige nieuwe functie voorzien: de Assistant kan nu ook liedjes herkennen en je dus vertellen naar welk nummer je luistert. Handig, want daar heb je dan dus geen aparte app meer voor nodig.

Google Assistant herkent muziek

De Google Assistant is vanaf vandaag in staat liedjes te herkennen waar je naar aan het luisteren bent, in een update die wordt uitgebracht voor alle apparaten waar de assistent op beschikbaar is (dus ook op enkele smarthome-apparaten, zoals de Google Home). Maar omdat die producten nog niet uit zijn in Nederland en de Assistant alleen in het Engels werkt op onze Nederlandse smartphones, hebben we daar nog niet zo veel aan. Desondanks is het wel een handige functie voor degene die de Assistant gebruiken op hun Android-apparaten.

Nadat je de Google Assistant hebt opgeroepen, kun je twee vragen stellen. Vragen als “what song is this?” of “what song is playing?” geven de Assistant de opdracht te luisteren naar de omgeving om te achterhalen welk nummer er nu wordt gedraaid. Vervolgens kan de stemassistent die informatie presenteren in kaartvorm, met links naar YouTube, Google Play Music en Spotify, inclusief songteksten. Zo heb je hier dus geen aparte app meer voor nodig, zoals Shazam. De gewone Google-applicatie beschikt eveneens over een dergelijke functie.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.