Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Files Go is de bestandenmanager van de zoekmachinegigant

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2017, 10:10 CategorieApplicaties

Google heeft gewerkt aan een eigen bestandenmanager, Google Files Go, die nog niet is uitgebracht. Wel kun je de app nu al uitproberen. Met de app kun je ruimte vrijmaken, bestanden beheren en bestanden sorteren per bron.

Google Files Go: Googles eigen bestandenmanager voor Android

Heel veel Android-apparaten worden tegenwoordig gelanceerd met één of andere bestandenmanager of applicatie waarmee je ruimte vrij kunt maken (of breder gezegd: je toestel kunt optimaliseren voor snellere prestaties). Google heeft ook gewerkt aan zo’n app, waar een bèta voor gelanceerd is: Google Files Go. Het bètaprogramma is inmiddels vol, maar dat betekent niet dat je de app niet zelf kunt uitproberen. Je hoeft alleen niet te rekenen op updates vanuit Google. De app is nu al te vinden via de betrouwbare website APK Mirror.

Google Files Go is met name bedoeld voor low-end devices die beschikken over weinig geheugen, maar kan in principe gewoon op elk Android-apparaat gebruikt worden. In Google Play staan de volgende punten die de app omschrijven:

  • Help you free up more space in many more ways than before.
  • Suggest removing apps you no longer use to keep your phone fast & feeling new.
  • Recognize and help you remove the spam & duplicate images.
  • Find your important documents without cumbersome and manual effort.
  • Share your files offline – fast & secure – with the tap of a button.

De meeste functies zijn behoorlijk standaard, op één functie na: de mogelijkheid bestanden offline met vrienden te delen. De app is ook niet zo heel groot, slechts 10MB. Wanneer de applicatie officieel wordt gelanceerd, is helaas niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.