Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt verschillende opties Google Assistant overzichtelijker

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2017, 10:26 CategorieApplicaties

Google rolt een grote update uit voor de Google Assistant op smartphones. De verschillende opties worden nu overzichtelijker gepresenteerd. Voorheen moest je eindeloos scrollen voor bepaalde functies, nu is er een betere navigatie beschikbaar.

Download de update voor Google Assistant

Google rolt een vernieuwd design voor de Google Assistant uit. Het menu is flink onder handen genomen en presenteert nu verschillende tabs voor de verscheidene opties: what’s new en what’s trending. Daarnaast vult de app voortaan zoekopdrachten automatisch aan en zijn er ook subcategorieën toegevoegd. Zo kun je nu onder de categorie Food & Drink ook meteen de optie voor het bestellen van eten en drinken vinden. Apps en opties die familievriendelijk zijn, worden nu voorzien van een speciale badge zodat die er meer uitspringen.

Ontwikkelaars krijgen vanaf nu ook toegang tot meer opties, zoals de ervaring naadloos laten overgaan van het ene naar het andere apparaat. Zo kun je een interactie op de Google Home-speaker beginnen en voortzetten op een smartphone (of andersom). Ook kunnen apps je nu gedag zeggen als je op annuleren drukt. Op moment van schrijven is de Google Assistant nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar kun je hem wel al op een aantal smartphones (en straks ook tablets) gebruiken. De Google Home is ook nog niet in Nederland te koop.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.