Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Maps gebruikt nu verschillende kleuren voor interessante locaties

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2017, 9:08 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor Google Maps. De applicatie laat voortaan verschillende kleuren voor interessante locaties zien. Het idee achter deze verandering is dat je straks eerder en beter kunt herkennen wat een bepaald punt precies is.

Verschillende kleuren in Google Maps

Google Maps is voorzien van een geüpdatete indeling. De kaarten voor het rijden, de navigatie, het openbaar vervoer en het verkennen zijn aangepast, waardoor bepaalde informatie beter in beeld kan worden gebracht dan voorheen. Zo worden bijvoorbeeld benzinestations beter gepresenteerd tijdens het rijden en datzelfde geldt voor treinstations wanneer je met het openbaar vervoer reist. Bovendien krijgen allerlei interessante punten op de kaarten nieuwe kleuren, zodat je ze beter en sneller kunt herkennen terwijl je ergens loopt.

Voorheen had elke locatie – of dat nu een cafe of ziekenhuis was – dezelfde blauwe kleur. Maar nu heeft elk type locatie z’n eigen kleur gekregen. We zetten de kleuren en locaties hieronder op een rijtje.

  • Eten en drinken verschijnen in het oranje
  • Winkels blijven blauw
  • Gezondheid is roze
  • Entertainment en andere dingen waar je kunt ontspannen zijn zeeschuimgroen
  • Openbaar vervoer is voortaan lichtblauw
  • Diensten zijn paars
  • Burgerdiensten zijn grijs
  • Dingen die je buiten kunt doen zijn donkergroen

Alle apparaten waar je Google Maps op kunt gebruiken krijgen binnen nu en enkele weken de update.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.