Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google ontwikkelt app die kan waarschuwen voor pottenkijkers

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2017, 9:53 CategorieApplicaties

Onderzoekers van Google hebben een applicatie ontwikkelt die smartphonegebruikers kan waarschuwen voor ongewenste toeschouwers. De frontcamera op je smartphone weet wanneer iemand meekijkt en let dan vooral op de ogen van de pottenkijker (en niet op het gezicht).

Google ontwikkelt app tegen pottenkijkers

Wanneer je vaak met openbaar vervoer reist, dan weet je dat je binnen een mum van tijd op andermans scherm zit mee te kijken — of je hebt door dat iemand anders op jouw scherm meekijkt. In beide gevallen is dat reuze irritant, want het gaat verder niemand wat aan wat er op dat scherm gebeurt. Onderzoekers van Google hebben nu een app ontwikkeld die ongewenste toeschouwers herkent en de smartphonegebruiker daarvan op de hoogte brengt. De frontcamera kan namelijk registreren wanneer er een extra paar ogen meekijkt.

Wanneer de camera een tweede gezicht spot, is er niets aan de hand — het gaat puur om die glurende ogen. Wanneer de frontcamera iemand herkent, dan wordt de camera-applicatie geopend, zodat jij en de pottenkijker kan zien wat er nu gebeurt. Wanneer de gluurder zijn ogen van het scherm afhaalt, dan schakelt de smartphone terug naar de app die je gebruikte. Dit product is nog lang niet klaar voor een release, maar werkt wel best snel. Het proces wordt namelijk op de smartphone gerealiseerd en niet in de cloud. Over een release is nog niets bekend.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.