Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verkent belangstelling voor ‘YouTube-telefoon’

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2017, 23:58 CategorieAndroid

Google verkent via een online enquete of mensen belangstelling hebben voor een YouTube-telefoon. Dit toestel zou speciaal geschikt moeten worden gemaakt voor het consumeren van YouTube-filmpjes.

Lezers van Android Authority meldden aan de site dat ze een enquete hadden ontvangen van Google met de vraag of zij een ‘YouTube-editie’ telefoon zouden kopen. Een smartphone met hardware en software die het makkelijk maken om filmpjes op YouTube te bekijken.

Teen in het water

De vraag is in ieder geval in Engeland uitgezet door een enquetebureau dat kennelijk door Google in de arm is genomen. Dat die vraag is gesteld, betekent uiteraard niet dat Google ook daadwerkelijk zo’n telefoon gaat uitbrengen. Met de enquete wordt slechts een teen in het water gestoken, om de behoefte aan zo’n product te peilen.

Het bekijken van YouTube-filmpjes is volgens de makers van de enquête dan een eitje. Met de app YouTwist wordt het beeld een kwartslag omgedraaid en er is een speciale hardwareknop op de zijkant die snelle toegang tot YouTube biedt, en ook snel zelf een filmpje kan opnemen. Dat heet YouCapture.

Instagram

Dan is er nog een feature met de naam Creator Connect. Dat is een Instagram Stories-achtige app die een widget krijgt bovenaan het homescreen. Ook kan deze app live-thumbnails laten zien, bewegend en wel.

Een plaatje van zo’n filmpjestelefoon is in de enquete toegevoegd. De prijs zou redelijk goedkoop worden: tussen 269 en 299 Engelse ponden.

De naam van deze telefoon is nog niet gekozen. Het is ook nog niet bekend welke fabrikant deze telefoon gaat maken.

  • Delen:
Huawei MediaPad T3 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.