Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google versimpelt maken van screenshot op Chrome OS

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2017, 9:31 CategorieChrome OS

Google heeft in de laatste maanden veel veranderd aan het Chrome OS door goed naar Android te kijken. Die trend wordt nu doorgezet. Het maken van screenshots gaat namelijk op de schop en lijkt nu veel meer op de manier waarop je dat ook op Android kunt doen.

Chrome OS: zo maak je straks screenshots

In de afgelopen maanden heeft Google veel veranderd aan het Chrome OS, waardoor het besturingssysteem veel meer is gaan lijken op Android. Niet alleen draaien Android-apps tegenwoordig op het OS, ook kun je rekenen op functies die worden overgenomen. Vandaag komt daar de manier waarop screenshots gemaakt worden bij. Dat laat François Beaufort weten op Google+, die werkzaam is bij de zoekmachinegigant. De nieuwe mogelijkheid wordt nu nog getest in het kanaal van ontwikkelaars en moedige testers.

Op Android kun je een screenshot maken door de volumeknop (naar beneden) en de aan-uitknop ingedrukt te houden. Deze mogelijkheid komt straks dus ook naar het Chrome OS toe. Daar hoort wel een kanttekening bij: dit werkt alleen wanneer je de Chromebook in tabletmodus gebruikt. Dat betekent dat je straks dus in elk geval in 2-in-1-apparaat nodig hebt om dit te kunnen doen. Op dit moment is het nog niet mogelijk een screenshot te maken in tabletstand, aangezien die handeling gedaan moet worden op het toetsenbord.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.