Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit zijn alle Samsung-tablets en -smartphones die Android 8.0 Oreo krijgen

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2017, 23:58 CategorieAndroid

Een complete lijst van alle tablets en telefoons van Samsung die de update naar Android 8.0 Oreo krijgen, is op internet gezet. Het lek is afkomstig van een anonymus uit China.

De belangrijke firmware-update zal naar vijf tablets en veel Galaxy-smartphones uit de S-series, Note-series en  J-, A- en C-series toe komen. De lijst is op 24 november samengesteld, als we het plaatje mogen geloven. Het is dus zeer recente informatie.

Galaxy Tab S2

Wat de tablets betreft, zien we de Galaxy Tab S3, Tab S2, Tab A uit 2017 en Tab A uit 2016. Ook de Galaxy Tab Active 2 doet mee met de update naar Android 8.0.

Het oudste vlaggenschip uit de Galaxy S-serie is de S6 Edge en de S6 Edge +. Oudere toestellen zoals de Galaxy S5 krijgen de update niet. Dat geldt ook voor de phablet Galaxy Note 3. De update bereikt wel de Galaxy Note 5, die echter nooit in Nederland is uitgebracht.

Galaxy A-serie

Op de lijst staan negatieve symbolen bij de Galaxy A7, A5 en A3 die volgend jaar pas op de markt verschijnen. Dit houdt volgens de bron in dat de toestellen niet met Android Oreo op de markt komen, maar de update later in 2018 alsnog zullen krijgen. Dit geldt ook voor de Galaxy C10.

Galaxy C-serie

Alle Galaxy C-smartphones van de laatste anderhalf jaar kunnen de update verwachten. Samsung hanteert het beleid dat smartphones doorgaans twee grote Android-updates meekrijgen nadat ze zijn uitgebracht. Aan de lijst te zien wordt dit beleid redelijk nauwgezet gevolgd.

In sommige landen zijn de updates al onderweg naar de toestellen, die online op ze binnenkomt. Wie geen geduld heeft en handmatig wil checken of zijn toestel al aan de beurt is, kan dat via de instellingen van het toestel doen.

En hier is dan de lijst.

  • Delen:
Samsung-Galaxy-Tab-S3-2
Samsung Galaxy Tab S3
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Herman
    22 juli, 2018 om 8:14

    Wat voegt oreo update toe aan nougat?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.