Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC U11+ aangekondigd: phablet met 6″-scherm en grote batterij

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2017, 9:25 CategorieAndroid

HTC heeft donderdagochtend officieel de HTC U11+ onthuld. Dit is een phablet met een 6″-beeldscherm en een grote accu. Ook heeft de fabrikant geprobeerd om de behuizing smaller te maken dan bij de voorganger, de reguliere HTC U11.

Dit moet je weten over de HTC U11+

HTC heeft officieel de HTC U11+ onthuld. Dit is een phablet met een scherm van 6-inch en een beeldverhouding van 2:1. Daardoor is ook de U11+ een lang, slank toestel geworden. Het apparaat beschikt onder meer over een accu van 3.930 mAh, waardoor je in elk geval de dag moeiteloos kunt doorkomen. Door de Edge Launcher, die ervoor zorgt dat je je apps en notificaties met één hand kunt openen, en Edge Sense, een functie die het mogelijk maakt om je meest gebruikte acties uit te voeren door te knijpen, is de U11+ gemakkelijk te bedienen.

Daarnaast wordt de HTC U11+ geleverd met Android 8.0 Oreo en de Google Assistant. Onder de motorkap treffen we een Qualcomm Snapdragon 835-processor aan, samen met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Middels een micro-sd-kaart kun je dat opslaggeheugen uitbreiden tot 2 TB. Het scherm beschikt verder over een resolutie van 2.880 bij 1.440 pixels en heeft een beschermde laag van Gorilla Glass 5 over zich heen. Ook biedt de display ondersteuning aan voor HDR10, voor een mooie kleurweergave.

De HTC U11+ is uitgerust met een betere camera dan de HTC U11, die werd beloond met een uitzonderlijke DxOMark Mobile score van 90. De full-sensor Phase Detection Autofocus van de HTC U11+ maakt gebruik van dezelfde technologie als in DSLR-camera’s, terwijl de HDR Boost-technologie dynamische foto’s kan produceren, zonder snelheid te verliezen, belooft HTC. De nieuwe acht megapixel-frontcamera maakt gebruik van dezelfde HDR Boost en ruisonderdrukkingstechnologie als de hoofdcamera.

Tevens beschikt het toestel over HTC BoomSound en worden de HTC Usonic-oordopjes meegeleverd in de doos. De Active Noise Cancellation-techniek, die in de HTC USonic-oordopjes is ingebouwd, monitort automatisch de omgevingsgeluiden en past het geluid hierop aan. De smartphone komt onder andere in Ceramic Black (zwart) en een nieuwe kleur: Translucent Black (doorzichtig zwart). De water- en stofbestendigheid van de HTC U11+ worden beoordeeld met een IP68 rating en beschermen het toestel prima.

Prijs en beschikbaarheid

De U11+ zal eind december te koop zijn in de Benelux en gaat 799 euro kosten.

  • Delen:
HTC U11+
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.