Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei werkt aan een alternatief voor Face ID en Animoji

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2017, 9:11 CategorieAndroid

Huawei heeft tijdens een lanceringsevenement laten weten dat het bedrijf werkt aan een eigen versie van Face ID en Animoji van Apple. De fabrikant kan de speciale camera momenteel nog niet lanceren, maar achter de schermen wordt er hard aan gewerkt.

Face ID-camera van Huawei

Tijdens de onthulling van de Honor V10-smartphone (die vooralsnog alleen gepland staat voor China) heeft Huawei laten weten dat het bedrijf werkt aan een eigen versie van de Face ID-camera, evenals de Animoji die werken met die hardware. Deze technologie zal aanvankelijk worden gebruikt voor ontgrendeling van de smartphone en die genoemde Animoji, maar zal later veel meer kunnen doen. Zo kan de camera speelgoed inscannen bijvoorbeeld en die naar een 3d-printer sturen of in augmented reality gebruiken.

Huawei meldt dat je een smartphone binnen vierhonderd milliseconden kunt ontgrendelen, wat iets trager is dan de vingerafdrukscanner aanbiedt. Maar het kan het bedrijf wel een veiliger alternatief voor gezichtsontgrendeling aanbieden dan we nu in de meeste Android-smartphones tegenkomen, die vaak een 2d-beeld van iemands gezicht opslaan en gebruiken. Over de Animoji was de fabrikant ook duidelijk: deze moeten een stuk gedetailleerder worden dan die van Apple, zoals je op de foto’s van het evenement kunt zien.

  • Delen:
Huawei Mate 10 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.