Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Iedereen kan nu tweets plaatsen met 280 tekens

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2017, 10:01 CategorieApplicaties

Twitter heeft laten weten dat alle gebruikers nu in staat zijn om tweets te plaatsen met 280 tekens, een verdubbeling van wat eerst kon. Met deze stap wil het sociale medium ervoor zorgen dat mensen altijd kunnen zeggen wat ze precies willen zeggen.

Tweets met 280 tekens

Wellicht heb je het in de afgelopen weken al voorbij zien komen: tweets met 280 tekens. Een groep mensen werd uitgenodigd om mee te doen aan de test met meer tekens, om te kijken of dit daadwerkelijk meerwaarde zou hebben. Uit onderzoek van Twitter blijkt dat het limiet van 140 tekens mensen zou beperken. Negen procent van de gebruikers kon zijn boodschap niet kwijt binnen dit limiet. En nu er 280 tekens zijn, is dat percentage met acht procentpunten teruggelopen tot één procent. Het lijkt dus een bepaalde meerwaarde te hebben.

Nu kan iedereen tweeten met 280 tekens. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat twitteraars er niet altijd gebruik van maken. Slechts vijf procent van de tweets blijkt tot nu toe langer te zijn dan de 140 tekens, terwijl twee procent ongeveer 190 tekens bevat, en dus moet worden ingekort. Desondanks lijken de testpersonen enthousiast te zijn geweest over de verruiming van het limiet, omdat ze meer het idee hadden te kunnen zeggen wat ze daadwerkelijk wilde zeggen, zonder op iets te hoeven inleveren. Wordt het volgende limiet dan 35.000 tekens?

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.