Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram doet proef met delen foto’s van anderen

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2017, 13:53 CategorieApplicaties

Instagram voegt aan de lopende band nieuwe functies of verbeteringen door. The Next Web kreeg informatie in handen over een wel heel interessante nieuwe functie waar de app aan werkt. Straks zou het mogelijk moeten worden om foto’s van anderen te delen.

Nieuwe functies Instagram

Er zijn een aantal apps van derde partijen die het mogelijk maken om foto’s van anderen te delen binnen de app. Denk aan Regram, een populaire app die op Android gebruikt wordt. Die maakt het makkelijker om foto’s van derden te delen. Nu is dat vrij onhandig geregeld en moeten gebruikers een foto of video opslaan en vervolgens zelf uploaden. Instagram werkt nu dus aan een deelfunctie.

Verder wordt er ook gewerkt aan een nieuw bestandsformaat dat binnen de app gedeeld kan worden. Het moet mogelijk worden om ook gif-afbeeldingen te gaan delen. Ook lijkt het erop dat er een persoonlijk archief komt voor Stories. Die verdwijnen na 24 uur, maar sommige gebruikers willen hun verhalen ook langer kunnen zien. Een persoonlijk, niet voor anderen toegankelijk, archief is daar een handige toevoeging bij.

Er is nog een derde interessante functie waaraan gewerkt wordt. Mogelijk kunnen mensen straks ook hun ‘beste vrienden’ selecteren en daar los berichten naar sturen. Tot slot is er nog een vierde functie die het delen van Instagram-berichten op WhatsApp ook mogelijk maakt.

Mogelijke update Instagram

Volgens The Next Web worden er op dit moment proeven uitgevoerd met de nieuwe functies. Dat wil niet zeggen dat deze straks ook daadwerkelijk naar het bredere publiek komen. Er worden regelmatig kleinschalige proeven uitgevoerd met functies die er vervolgens niet komen. Dat hangt vooral af van de resultaten van de proef.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.